Halk Et, Helal Kesim ve Gıda Güvenliği Sertifikalarıyla Kalitesini Tescilledi - Son Dakika
Ekonomi

Halk Et, Helal Kesim ve Gıda Güvenliği Sertifikalarıyla Kalitesini Tescilledi

Halk Et, Helal Kesim ve Gıda Güvenliği Sertifikalarıyla Kalitesini Tescilledi

Çorum Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Halk Et, bölgenin en büyük hayvan pazarı ve mezbaha tesisi olarak hizmet vermektedir. Halk Et, Helal Kesim, Helal Gıda ve İSO Gıda Güvenliği sertifikalarını alarak kalitesini bir kez daha kanıtlamıştır. Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, uluslararası helal kesim belgesi olan OIC/SMIIC 1: 2019 belgesini aldıklarını ve bölgelerinde bu belgeye sahip ilk mezbaha tesisi olduklarını belirtmiştir. Ayrıca, İSO 2022 belgesiyle gıda güvenliği açısından da halkın rahatlıkla ürünlerini tüketebileceğini vurgulamıştır.

31.10.2023 16:25

Bölgenin en büyük hayvan pazarı ve mezbaha tesisi olan Halk Et, bir ilke daha imza attı. Halk Et, Helal Kesim, Helal Gıda ve İSO Gıda Güvenliği sertifikalarıyla kalitesini tescilledi.

Türkiye'nin markalarından birisi haline gelen Halk Et, mezbaha hizmetleri ve gıda üretimindeki başarısını taçlandırdı. Çorum Belediyesi Beltaş A.Ş. bünyesinde 2020 yılından bu yana hizmet sunan Halk Et Tesisleri, Helal Kesim, Helal Gıda ve İSO 2022 Gıda Güvenliği sertifikası aldı.

İlklere imza atmaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, "Uluslararası helal kesim belgesi olan OIC/SMIIC 1: 2019 belgemizi almış bulunmaktayız. Bu belgemizle birlikte dünyaya ürün satma noktasında ilk adımı attık. Bölgemizde, bu belgeye sahip ilk mezbaha tesisi olduk" dedi.

Helal kesimin yanı sıra gıda güveliği açısında da İSO 2022 belgesi aldıklarını açıklayan Çöplü, "Halkımız rahatlıkla kesimlerimizden faydalanabilir, ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketebilirler" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Halk Et, Helal Kesim ve Gıda Güvenliği Sertifikalarıyla Kalitesini Tescilledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement