Halkbank'tan ilk çeyrekte 59 milyon TL net kar - Son Dakika
Ekonomi

Halkbank'tan ilk çeyrekte 59 milyon TL net kar

Halkbank\'tan ilk çeyrekte 59 milyon TL net kar

Halkbank 2021 yılının ilk çeyreğinde 59 milyon TL net kar elde etti. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "KOBİ'ler başta olmak üzere reel sektör firmalarını desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

08.05.2021 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkbank, ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Buna göre, banka 2021 mart sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,1 artırarak 692,9 milyar TL'ye taşıdı.

KREDİLERDE YÜZDE 30 ARTIŞ

Çeşitli meslek gruplarına özel çözümler üreterek ekonomik canlılığa katkı vermeye odaklanan Halkbank geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, nakdi kredilerinde yüzde 30,3 artış sağlarken, toplam kredilerini ise yüzde 30,8 artışla 577,7 milyar TL'ye yükseltti.

TOPLAM MEVDUATI YÜZDE 44 ARTTI

Banka, özellikle TL nakdi kredilerde yüzde 37,6 büyüme başarısı yakaladı. Halkbank'ın toplam mevduatı ise 2020 Mart sonuna kıyasla yüzde 44,1 artışla 471,6 milyar TL oldu. Banka yılın ilk çeyreğinde 59 milyon TL net kar elde etti.

"REEL SEKTÖRÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, sağladığı desteklerle piyasadaki canlılığa katkı vermeye odaklandıklarını belirterek, "KOBİ kredileri büyüklüğümüz 199 milyar TL ve KOBİ kredileri pazar payımız yüzde 21,5 seviyesine ulaşarak sektördeki lider konumumuzu sürdürmekteyiz. Son 1 yılda 42,5 milyar TL'si esnaf kredisi olmak üzere 124 milyar TL KOBİ kredisi kullandırdık. Bundan sonra da ülkemiz ekonomisinin itici gücü olan KOBİ'ler başta olmak üzere reel sektör firmalarını desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Reel sektörün farklı iş kolu temsilcilerinin geniş katılımı ile görüşmeler gerçekleştirerek, mevcut durumlarını ve beklentilerini dinlediklerini, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile protokoller imzalayarak, sektörün pandemi süreci nedeniyle yaşadığı sıkıntıları aşmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Arslan, "Bu dönemde önceliğimiz toplumun farklı kesimlerinin acil ihtiyaçlarına yanıt vererek ekonomik faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlamak, Cumhurbaşkanlığımız kararları öncülüğünde Hazine ve Maliye Bakanlığı politikaları doğrultusunda salgınla mücadele yönünde alınan önlemlere kalıcı bir katkı vermektir. 'Önce Halk, Sonra Banka' ilkemiz doğrultusunda çizdiğimiz yol haritasında kararlı adımlarla ilerlemekteyiz." değerlendirmesini yaptı.

"KADIN GİRİŞİMCİ" BANKACILIK BİRİMİ KURULDU

Arslan, salgın döneminde kadın girişimcilere de özel avantajlar sunduklarını belirterek, "Bünyemizde Kadın Girişimci Bölüm Müdürlüğü'nü kurduk ve bankacılık sektöründe bir ilke imza attık. Böylelikle kadınlara yönelik desteğimizi kurumsallaştırdık. Kadın girişimci kredisiyle de ilk çeyrekte kadın girişimci esnaf dahil yaklaşık 20 bin kadın girişimciye 1,8 milyar TL'nin üzerinde kaynak sağladık." bilgilerini verdi.

Osman Arslan, değerlendirmesini şu şekilde tamamladı:

"Bankamız, ülke ekonomisine katma değer sağlayan büyük markaların ödüllendirildiği Değer Zirvesi'nde 'Topluma Değer Katan Marka' ödülüne layık görüldü. Bu etkinlikte 'Başarı dolu bir geçmişe uzanan kökleri ile hiç durmadan boy vermeye devam eden, her koşulda Türk halkı için çalışan ve üreten Türkiye'nin en büyük destekçisi' olarak tanımlanmaktan gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Uluslararası düzeyde de İç Sistemler Grup Başkanlığımız çalışmaları ile uluslararası geçerliliği olan ISO9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası alarak kaliteli hizmet standartlarımızın sürdürülebilirliğini belgeledik. Önümüzdeki dönemde de sahadaki etkin varlığımızı sürdürmeye ve teknolojinin sağladığı tüm imkanlardan yararlanarak hizmet kalitemizi örnek düzeyde muhafaza etmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Halkbank'tan ilk çeyrekte 59 milyon TL net kar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • halo: Geçen seneki kr ını da yazın yüzde 90 düştüğünü de yazın bari. Koskoca banka bu kadar mı kr etmiş 8 2 Yanıtla
  • bb: ne kârı bekleyin siz daha dava gelmedi görürsünüz o zaman kârı 8 1 Yanıtla
  • Murat: İyi bankanın faiz den elde ettiği karı hacı yönetim kuruluna dağıtın. 6 1 Yanıtla
  • Gurbetçi : Halkbank kar etmiş ven halk olarak ilk çeyrekte işsiz ve zarardayım. 4 0 Yanıtla
  • caner: O kadar faiz geliri, vatandaştan alınan ek ücretler komisyonlara rağmen sadece bu kadar mı kar edebilmiş? Gerçekten inanması güç. 3 ayda 59 milyon tl kar nedir ya bir banka için. 3 0 Yanıtla
  • Ali yavuz : Önemli olan halkın kr etmesi 2 0 Yanıtla
  • UNKNOWN: OKADAR KREDİ VERİRLERSE EDER TABİİ 2 0 Yanıtla
  • Yy: Açıklanan kar değil zarardır 1 0 Yanıtla
  • celal gökalp: tabi kar eder esnafa verdiyi 25 bimlira cansuyu kredisini kimse ödeyemediki esnafta paramı var ödeyeceyi faizle zaten halk bankası kar edecek tabiki bu sene bankalayın yılı olacak 1 0 Yanıtla
  • Memo: Neden yapmasinki faiz onlarin elinde altin alim satiminda enbuyuk fark onlarda Abd davalari devam ediyor ceza yerlerse ordan kapatirlar 0 0 Yanıtla
  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

  • Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı
    13:08 Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı

    Gaziantep Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, şehirdeki baklava satışlarının bu yıl Ramazan ayında önemli bir artış gösterdiğini ve geçen yıla göre satışların 85 tona yükseldiğini belirtti. Katmerci, bu artışın Gaziantep'in geleneksel lezzetlerine olan ilginin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ramazan ayının bereketiyle birlikte Gaziantep baklavasına olan talebin arttığı ve bu durumun satışlara olumlu yansıdığı ifade edildi. Geçen yıla göre yeni bir rekora imza atan Gaziantep, bu yıl 85 ton baklava sattı ve hedeflerinin 100 ton baklava satışı yapmak olduğunu açıkladı. En çok tercih edilen baklavanın klasik Gaziantep baklavası olduğu da belirtildi.

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi
    12:49 Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk sigortacıların katılımıyla düzenlenen Insurtech Zirvesi'ne Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Taleh Kazımov ve iki ülkenin sigorta şirketlerinin yetkilileri katıldı. Etkinlikte, finans ve sigorta sektörlerinde dijital transformasyonun önemi vurgulandı ve Türkiye'nin sigorta sektöründeki tecrübesinin Azerbaycan'a katkı sağlayacağı belirtildi.


Advertisement