İşçilerin İçerdeki Tüm Hakları Ödenecek - Son Dakika
Ekonomi

İşçilerin İçerdeki Tüm Hakları Ödenecek

İşçilerin İçerdeki Tüm Hakları Ödenecek

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi 1994 yılından bu yana işçilerin içerde kalan tüm haklarını ödeme kararı aldı.

04.02.2015 15:02

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi,1994 yılından bu yana işçilerin içerde birikmiş haklarını ödemek için meclis toplantısında konuyu gündeme getirerek oy birliğiyle kabul edip ödeme kararı çıkardı. Yenişehir Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıyla görüşülen Yenişehir Eş başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş,DBP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Murat Öndeş, Belediye İş Sendikası Başkanı Vezir Perişan,belediye meclis üyeleri ve çok sayıda belediye personeli katıldı.
Toplantıda konuşan Eş başkan Selim Kurbanoğlu,1994 yılından beri çalışan emekçilerin içerdeki haklarının gündeme geldiğini belirterek,"3 dönemde büyük bir tasarruf, çaba ve özveri sonucu emekçi yoldaşlarımızın içerdeki haklarını ödeme durumuna geldiklerini söyledi. Yaklaşık 800 personelden bugün bu sayıyı 129 kişiye düşürdüklerini belirten Kurbanoğlu,"Yapılan görüşmeler sonucunda kadrolu pozisyonda çalışan 129 işçiye toplamda alacakları 5 milyon 221 bin TL krediyle sağlanacaktır" diye belirti. Toplantıda konuşan Eş başkan Ülkü Baytaş,"Bu coğrafya emek konusunda 30 yıldır verdiği mücadele ve bedeller gereği hak ve hakkaniyeti savunmuştur.Bizde yerel yönetimler olarak verilen bu mücadelenin yükümlülüğünü taşıyarak hareket ettik" dedi.İşçilere verilmiş bir hak olarak görmediklerini belirten Baytaş,işçilerin göstermiş oldukları sabır ve emeğin karşılığı olduğunu ifade etti.
Konuşmasında grevde olan Metal–iş Sendikası işçilerine de değinen Baytaş,haklı mücadelelerinde destekçileri olduklarını belirtti. Eş başkanın konuşmasının ardından Belediye İş Sendika Başkanı Vezir Perişan işçi emekçilerinin içerdeki birikmiş haklarının verilmesi konusunda Yenişehir Belediyesinin göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı eş başkanlara teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi İşçilerin İçerdeki Tüm Hakları Ödenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement