İthalat Hayvancılığı Bitirir - Son Dakika
Ekonomi

İthalat Hayvancılığı Bitirir

İthalat Hayvancılığı Bitirir

Ankara Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz, Ülkeye Dışarıdan Et, Süt veya Canlı Hayvancılığı Öldüreceğini Söyledi.

28.02.2010 02:39

Ankara Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz, ülkeye dışarıdan et, süt veya canlı hayvancılığı öldüreceğini söyledi.

Yorulmaz, “Türkiye’de et ve süt fiyatları fazla değildir. Türkiye’de et ithalatı ihtiyacı ile et ve sütle ilgili panik yapmaya gerek yok. Şuandaki fiyatlar ise son 8 yılın birikmiş fiyat artışlarıdır. Türkiye’deki üretim ülkemize yeter. Hiç kimsenin ithalata yönelmemesi gerekiyor” dedi. Yorulmaz, “Ülkemize dışarıdan et ve süt ithalatı yapılması ülke hayvancılığının sonu olur. Bulgaristan’dan kaçak yollarla ülkeye sokulan ve 3 dolardan satılan etler var piyasada. Bunlar Avrupa’daki sağlıksız, yaşlı hayvanların etleri. Bu etlerin tüketilmemesi gerek” dedi.

Avrupa’nın en ucuz etini biz yiyiyoruz

YORULMAZ, deli dana hastalığının yaşandığı Avrupa ülkelerinden ithalat yapılamadığını dile getirerek, şöyle devam etti: “Bulgaristan’da et ithalatı yoktur. Avrupa’daki yaşlı hayvanların eti kaçak yollardan Bulgaristan üzerinden ülkemize giriyor. Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelerdeki genç hayvanların etleri ülkemizdeki fiyatlardan daha pahalıdır. Türkiye’deki tüketicilerin sağlığı, üreticilerin refahı için ithalat yapılmaması gerekiyor. Avrupa’daki et fiyatlarını merak edenler İngiltere’deki, Almanya’daki taze etlerin raf fiyatlarına gidip kontrol etsinler. Oralarda et zaten pahalıdır. Biz Türkiye’de Avrupa’dan daha ucuza et yiyoruz.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İthalat Hayvancılığı Bitirir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement