Japonya Faiz Oranlarını Değiştirmedi - Son Dakika
Ekonomi

Japonya Faiz Oranlarını Değiştirmedi

Japonya Faiz Oranlarını Değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası (Boj), Yüzde 0,1 Olan Faiz Oranını Değiştirmedi.

18.12.2009 10:37

Japonya Merkez Bankası (BOJ), yüzde 0,1 olan faiz oranını değiştirmedi.

BOJ, iki gün süren toplantı sonunda, faiz oranını yüzde 0,1'de bırakma kararı verdi. Toplantı sonunda, deflasyonun üstesinden gelmenin Japonya için çok önem taşıdığı ve fiyatların düşmeye devam etmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı.

“Deflasyonu halletmek ve fiyat istikrarıyla sürdürülebilir büyüme yönüne dönmek Japonya ekonomisi için kritik bir sorun” denilen açıklamada, Japonya'nın tüketici fiyat endeksinin yatay seviyede kalmayı sürdürmesi ya da yıllık bazda düşmesi gibi bir duruma hoşgörülü olunmayacağı ifade edildi.

Dünyadaki finansal gelişmelerin Japonya'nın düzelmesini etkileyebileceğine işaret edilen açıklamada, içeride ve dışarıda alınan farklı tedbirlerle ekonominin düzelmeyi sürdürdüğü kaydedildi.

Japonya Merkez Bankası'nın deflasyonla ilgili açıklaması, hükümetin daha proaktif tavır izlenmesi baskısından sonra geldi. Bu ay başında Başbakan Yukio Hatoyama ve BOJ Başkanı Masaaki Shirakawa, bu konuyu değerlendirmek için bir araya gelmişti.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Japonya'da Ekim ayında çekirdek tüketici fiyat endeksi bir yıl önceye göre yüzde 2,2 düşmüş, böylece tüketici fiyat endeksi üst üste 8 aydır gerilemişti. Japonya hükümeti bu ay, üçüncü çeyrek büyüme rakamını revize ederek, yıllık yüzde 4,8'den yüzde 1,3'e çekmişti

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Japonya Faiz Oranlarını Değiştirmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement