Kardemir Aş. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Ekonomi

Kardemir Aş. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

KARDEMİR AŞ. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi KARDEMİR AŞ. Genel Müdürü Ercüment Ünal: "Net karlılığımız ilk 9 ayda 180 milyon TL seviyesine ulaştı" " 2 sene içinde ilk 500 şirket arasında 34. Sıradan 18'inci sıraya gelmeyi hedefliyoruz"KARABÜK - Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ.

01.11.2017 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARDEMİR AŞ. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

KARDEMİR AŞ. Genel Müdürü Ercüment Ünal: "Net karlılığımız ilk 9 ayda 180 milyon TL seviyesine ulaştı"

" 2 sene içinde ilk 500 şirket arasında 34. Sıradan 18'inci sıraya gelmeyi hedefliyoruz"

KARABÜK - Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ.'nin seçimli Olağan Genel Kurulu, KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi Salonunda yapıldı.

Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan KARDEMİR AŞ Genel Müdürü Ercüment Ünal, 2107 yılının ilk 9 ayında 180 milyon TL net karlılık elde ettiklerini söyledi.

Ünal, "Geçen seneden bu yana yine yönetim kurulumuzun devam ettirdiği faaliyetler kapsamında satış hasılatımız yüzde 80 artış ile 2.8 milyar TL seviyesine, brüt karlılığımız yüzde 77 artış ile vergi öncesi brüt karlılığımız 430 milyon TL seviyesine, net karlılığımız ise 180 milyon TL seviyesine ilk 9 ayda ulaşmıştır. Burada yine sizlerin desteği KARDEMİR yatırımlarının tamamlanmasındaki sabrınız, meyvelerini özellikle 2017 yılında artık vermeye başlamıştır. Kağıt performansımız da ocak ayında 1,09 olan KRDMB hissemiz 2,70'ler seviyesine gelmiştir. Burada yine sabırlı bir şekilde kağıdın performansını beklemeniz, bu kağıtları taşıyıp bugün o değerli oylarınızı kullanmanız ve KARDEMİR'in sürekli hissedarı olmanızın meyvelerini hep beraber yaşıyoruz ve bundan sonra da biz halen bu yürüteceğimiz sağlıklı yönetim kurulu üye seçimi sonunda yolun başında olduğumuzu belirtiriz" dedi.

Genel Müdür Ercüment Ünal, KARDEMİR'in hedefinin ise ilk 500 şirket arasında 2 yıl içerisinde 18.'inci sıraya gelmek olduğunu da ifade ederek, " Geçen sene Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde olan Karabük DÇ fabrikalarının önümüzdeki sene şu anki yaptığımız hasılatları dikkate aldığımızda yaklaşık 22. sıraya oturacağını buradan sizlere bildirmekten biz de onur duyuyoruz. Hedefimiz 2019 yılında, geçen sene 2.1 milyon olan bu sene 2 milyon 450 bin ton seviyesine çıkan çelik üretiminin 2019 yılında 3 milyon 500 bin ton seviyesine getirerek valla maalesef 18. sıraya gelebileceğiz, önümüzde birinci kademede çok büyük şirketlerimiz var. Ama iki senede Türkiye'nin 34. şirketi sırasından 18. sıraya gelmeyi biz mevcut yönetim kurulumuz, yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerimizin 3 yıllık görev süresini de dikkate aldığınızda ben şahsım ve onlarla beraber taahhüt ediyorum bunu" diye kaydetti.

Konuşmanın ardında Divan Başkanlığını Ömer Faruk Öz'ün yönettiği genel kurul sonrası yapılan oylamalar sonucunda yönetim kurulu şu şekilde oluştu: A Grubu üyeleri; Mustafa Yolbulan, Talat Yılmaz, Burak Yolbulan, Atilla Tamer Alptekin, B Grubu üyeleri; Kamil Güleç, H. Çağrı Güleç ve D Grubu üyeleri; Murat Yolbulan ile Bağımsız Üyeler; Şamil Ayrım, Ömer Faruk Öz, Mehmet Erdoğan ve Bülent Gedikli" olarak belirlendi.

Bu sonuca göre Kardemir'de yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı'nın seçimi gerçekleştirilecek.

Kardemir Aş. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kardemir Aş. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement