Kaş Elektriğini Güneşten Üretecek - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Kaş Elektriğini Güneşten Üretecek

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Yaz turizminin önemli merkezlerinden Kaş, elektrik ihtiyacı için de güneşten yararlanacak İlçeye 3 milyon liralık yatırımla 5,3 megavat elektriksel güçte 7 güneş enerji santrali kurulacak.

GÖKSEL YILDIRIM - Yaz turizminin önemli merkezlerinden Kaş, elektrik ihtiyacı için de güneşten yararlanacak. İlçeye 3 milyon liralık yatırımla 5,3 megavat elektriksel güçte 7 güneş enerji santrali kurulacak.

SDE Enerji, Antalya'nın Kas¸ ilc¸esi Ako¨ru¨ Ko¨yu¨'nde Lisanssız Gu¨nes¸ Enerjisi ile Elektrik U¨retimi Tesisi kurmak için yatırım sürecini başlattı.

Projenin tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, 3 milyon lira yatırımla hayata geçirilmesi planlanan proje, 7 ayrı lisanssız gu¨nes¸ enerjisi ile elektrik üretimi tesisinin bir araya gelmesinden oluşuyor. Santrallerden 4'ü 1 megavat, diğerleri 0,750, 0,325 ve 0,25 kilovatlık elektriksel kurulu güce sahip olacak. Tesis toplam 5,3 megavat elektriksel güce ulaşacak.

Kurulu gücü 1 megavat olan güneş enerjisi santralinden yıllık ortalama 1,5 milyon kilovatsaat elektrik üretildiği dikkate alındığında tesisten yıllık yaklaşık 8 milyon kilovatsaat elektrik sağlanabilecek. Gu¨nes¸ enerjisi tesisinde u¨retilen elektrik enerjisi Kas¸ Trafo Merkezi üzerinden ulusal sisteme aktarılacak.

Kuru marjinal tarım arazisi üzerine kurulması planlanan tesisin, bölgenin tarımsal kullanım bu¨tu¨nlu¨gˆu¨nü bozmayacağı belirtiliyor. - Ankara

Kaynak: AA