Kayalar Kimya'ya 4 Ar-Ge Ödülü - Son Dakika
Ekonomi

Kayalar Kimya'ya 4 Ar-Ge Ödülü

Kayalar Kimya\'ya 4 Ar-Ge Ödülü

Türkiye'de mobilya vernik ve boyaları üretiminde yüzde 23'lük paya sahip bulunan ve İSO 500 içinde yer alan Kayalar Kimya, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) koordinasyonunda İKMİB ve AKMİB işbirliği ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen...

07.11.2013 13:54

Türkiye'de mobilya vernik ve boyaları üretiminde yüzde 23'lük paya sahip bulunan ve İSO 500 içinde yer alan Kayalar Kimya, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) koordinasyonunda İKMİB ve AKMİB işbirliği ile bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen 3. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı'nda 3 birincilik ve 1 ikincilik olmak üzere toplam 4 ödül aldı.

Sanayi kategorisinde Mikro Seramik Kürecikli Isı Yalıtımlı İç Dış Cephe Boya ve Astaları'yla birincilik, UV Işınları ile Kürlenebilen Alkid Reçinelerin Sentezi ve Boya Formülasyonlarının Geliştirilmesi ile girişimci kategorisinde birincilik ödüllerini alan Kayalar Kimya, Su Bazlı UV Kürlenmeli Son Kat Vernik ve Boya Sistemlerinin Geliştirilmesi projesiyle de ikincilik ödülüne layık görüldü. Şirket ayrıca sunduğu proje sayısı ile En Yüksek Katılımı Sağlayan Sanayici kategorisi ödülünü de aldı.

-KİMYA SEKTÖRÜ AR-GE İLE GÜÇLENECEK-

Konuya ilişkin açıklama yapan Kayalar Kimya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayalar, "Kayalar Kimya olarak mobilya boya ve vernik ile su bazlı inşaat grubu üretimini geliştirmek amacıyla son teknoloji ekipmanlarla donattığımız bin metrekarelik Ar-Ge laboratuvarımız bizim olduğu gibi sektörün de gıpta ettiği bir konuma geldi. Uzman ve deneyimli Ar-Ge çalışanlarımız, sektördeki yeni teknolojileri takip ederek maksimum kaliteyi oluşturuyor ve yeni Ar-Ge çalışmaları sayesinde ürün kalitesini ve çeşitliliğini arttırıyor. Hem şirket olarak hem de sektör olarak ihracatımızın artması ve yüksek seyreden ithalat paralelindeki dışa bağımlılığın azaltılması odağında Ar-Ge çalışmalarına daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. İşte bu noktada biz de sektöre yön veren şirket olarak yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu bu özel ödülleri kazanarak göstermiş olduk" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kayalar Kimya'ya 4 Ar-Ge Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement