Kayseri Şeker Fabrikasının Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri Şeker Fabrikasının Olağan Genel Kurulu

Kayseri Şeker Fabrikasının Olağan Genel Kurulu

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin 58'inci olağan genel kurulu yapıldı.

01.07.2013 16:24

Kayseri Şeker Fabrikasının 58'inci olağan genel kurulunda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi.

Şeker Fabrikasının toplantı salonunda yapılan genel kurula, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi, Pankobirlik, fabrikanın hisse ortakları ile Türkiye'deki diğer pancar ekicileri kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.

Divan başkanlığını kayyum heyeti üyesi ve aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Faruk Fıratoğlu'nun yaptığı genel kurulda, yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi.

Yönetim kurulu üyeliklerine 3 yıl süreyle Hurşit Dede, Nimetullah Sevim, Levent Benli, Abdulkadir Güneş, Abdulkadir Akdeniz, Atilla Yalçın ve Turhan Özer getirildi.

Seçimin ardından konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yeni dönemde de çiftçinin ve şirketin refahı için aynı kararlılıkla çalışacaklarını söyledi.

Kayseri Şeker Fabrikası ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi için olağanüstü durumun artık sona erdiğini belirten Akay, "Tüm sorunlarımız tamamen çözülmemiş olsa bile olağanüstü durum artık sona erdi. Zor bir dönem geçirdik. Başta kayyum heyetimizin değerli üyeleri olmak üzere diğer idarecilerimiz zorlu süreçte çiftçilerin geleceği adına çok büyük emek verdiler. Bugün bu noktada olabilmemizin tek sebebi birlik ve beraberlik içinde olmamızdır" diye konuştu.

Çiftçilerin bu süreçte kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Akay, şöyle devam etti:

"Çİftçiler bizlere inandılar ve güvendiler, biz de bu güvene layık olabilmek için yoğun çalıştık. Bugünden itibaren sorumluluğumuz daha da artmıştır. Kayseri Şeker Fabrikasının üretimine, bu bölgenin, çiftçimizin ve Türkiye'nin ihtiyacı vardır. Biz bu ihtiyacı karşılama noktasında ne kadar çalışırsak, ülkemize o kadar katkıda bulunmuş oluruz. Bir taraftan sorumluluğumuz daha da artarken, gücümüz, şevkimiz ve aşkımız da bir o kadar artmıştır. Geldiğimiz bu noktada, şirketlerimizin ayağa kalkabilmesi ve çiftçimizin daha da güçlenebilmesi adına tüm kooperatiflerimiz ve fabrikalarımızla birlikte ortaklaşa hareket etmeye ve birbirimize destek olmaya ihtiyacımız var."

Şirketin yeni yönetim kurulu başkanı yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında belirlenecek. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kayseri Şeker Fabrikasının Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement