Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması

"KOBİ'ler işlerini büyütmek için değil borçlarını ödemek için kredi alıyor"

29.12.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, KOBİ'lerin işlerini büyütmek için değil borçlarını ödemek için kredi aldığını belirtti.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, küçük esnafın zor durumda olduğunu savunarak, işleri kötü gittiği için krediye başvuran esnafın, fazla para kazanamadığı için krediyi de ödeyemediğini iddia etti. KOBİ'lerin işlerini büyütmek için değil borçlarını ödemek için kredi aldığını ifade eden Özgenç, "İç tüketimin istikrarlı bir şekilde sürmesi lazım. Piyasaların rahatlatılması gerekir. Siyasi ve kısır çekişmelerden uzak durulmalı. Ülke insanı kaygı ve endişeye sevk edilmemeli" değerlendirmesini yaptı.

Özgenç, 2014'ün KOBİ'ler için iyi bir yıl olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"KOBİ'lerimizin 2015 yılında peşini bırakmayacak riskler de yok değil. Siyasi gerilimlerin yanında küresel ekonomide de en kötü henüz geride kalmadı. KOBİ'leri zorlu bir yıl beklediği muhakkak ama fırsatlar da var. Daha birkaç yıl öncesine kadar esnafın dükkanının önünden geçmeyen bankacılar, artık esnafa en gözde müşterileri olarak bakıyor. Son verilere göre bankalar, sayıları 2 milyonu aşan bakkal, kırtasiye, şoför gibi küçük esnafı müşterileri haline getirebilmek için birbirinden cazip kampanyalar düzenliyor.

Yakın bir zamana kadar bankacıların büyük bir bölümü tarafından 'riskli müşteri' olarak değerlendirilen KOBİ'ler son yıllarda bankaların en önemli müşteri kitlesi haline geldi. Çünkü bankaların kaynaklarını aktaracak alternatif alanların başında KOBİ'ler geliyor. KOBİ'ler tüm bankalar açısından büyük önem taşıyor."

Özgenç, esnaf ve KOBİ'lere ayaklarını yorganlarına göre uzatmaları çağrısında bulunarak, "İşleri dışındaki alanlara şu anda ilave borçlanmalara girmesinler. Kredi kartı ödemeleri ve senet ödemelerindeki aksaklıklar nedeniyle de birçok esnaf vatandaş icralık duruma düşüyor" ifadelerini de kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement