Kuraklık "Endişesi" - Son Dakika
Ekonomi

Kuraklık "Endişesi"

Kuraklık "Endişesi"

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Kiraz: "Ekim kasım dönemlerindeki yağışın yetersiz olması, ayrıca iklim seyrindeki bu olumsuzlukların devam etmesi İç Anadolu ve Güneydoğu'da şu an için yüzde 20'ler civarında verim kaybı olabileceği şeklinde endişelerimiz bulunmaktadır"

13.01.2014 17:20

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, "Ekim-kasım dönemlerindeki yağışın yetersiz olması, ayrıca iklim seyrindeki bu olumsuzlukların devam etmesi İç Anadolu ve Güneydoğu'da şu an için yüzde 20'ler civarında verim kaybı olabileceği şeklinde endişelerimiz bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Kiraz, yazılı açıklamasında, hububatın, genel olarak Türkiye'nin kuru tarım yapılan İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Trakya bölgelerinde yetiştirildiğini, bu bölgelerde verim ve buna bağlı olarak hububat rekoltesinin yağışlara bağlı kaldığını belirtti.

Hububat tarımında ekim-kasım ve nisan-mayıs dönemlerinin kritik olduğunu dile getiren Kiraz, bu dönemlerde özellikle yağışın, hububatta verimi fazlasıyla etkilediğini dile getirdi.

Fehmi Kiraz, "Ekim-kasım dönemlerindeki yağışın yetersiz olması, ayrıca iklim seyrindeki bu olumsuzlukların devam etmesi İç Anadolu ve Güneydoğu'da şu an için yüzde 20'ler civarında verim kaybı olabileceği şeklinde endişelerimiz bulunmaktadır. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bu durumu göz önüne alarak stoklarını kontrol etmesi, ayrıca tüketicilerimizin de özellikle ekmek israfından kaçınarak milli ekonomimize katkıda bulunmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kuraklık 'Endişesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement