Marka 2014 Güçlü İçeriği İle Damgasını Vurdu   - Son Dakika
Ekonomi

Marka 2014 Güçlü İçeriği İle Damgasını Vurdu

13 yıldır Yapı Kredi World Ana Sponsorluğu'nda düzenlenen MARKA Konferansı ilk gününde hem medyanın hem de katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

18.12.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni yaşına özel içeriği ile iş dünyasına ışık tutan sıradışı konferans MARKA 2014, birinci gününde markalara vizyon kattı.

Rock yıldızı ve güçlü müzisyen Demir Demirkan'ın MARKA Konferasları'nın 15. yılına özel olarak söz ve bestesini yazdığı "Hazırsan Gel" şarkısı tüm katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Demirkan, yüksek enerjisi ile konferansın dikkat çeken isimleri arasında yerini aldı.

MARKA Konferansları'nın 15. yılı için özel hazırlanan video, konferans tarihine ışık tutarken katılımcıların beğenisini topladı.

MARKA 2014 sahnesi ile de fark yarattı. Türkiye'nin teknik ve sahne alanında lider birçok firmasını bir araya getiren konferans, özel tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti.

Marka filozofu, seri girişimci provokatif isyancı, eğlence kaynağı akıl ve sağ duyu insanı BJ Cunningham, 15 yıldır olduğu gibi bu yıl da MARKA Konferansı moderatörü olarak yerini aldı.

MARKA 2014, konuklarına saksafon sanatçısı Boris Kloek'in muhteşem performansıyla merhaba dedi.

Lider konferans kuruluşu Yürekli'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör MARKA Konferansları'nın açılış konuşmasında; "Bu 15 yıl içinde MARKA Konferansları'nın kendisi de markalaşma sürecinin en güzel örneklerinden biri oldu. İlk günden beri 'sıradan' olmayan, çok farklı bir konferans yaratma vizyonuyla yola çıktık. 15 yıldır inatla ve inançla hiç ödün vermeden bu vaadimizin arkasında duruyoruz. İş dünyasının en güçlü platformu MARKA Konferansı bilgilendirmek, eğlendirmek, harekete geçirmek, kalıpları yıkmak, vizyon kazandırmak, motive etmek ve markalarımızı güçlendirmek için her yıl eşsiz bir deneyim yaratıyor. MARKA Konferansı'nın en büyük güç kaynağı 13 yıldır ana sponsorumuz olan Yapı Kredi World, Türkiye'deki markalar ve marka ekipleri. Dünyada başka bir örneği olmayan bu konferans tüm markaların verdiği büyük destek ve enerjiyle oluştu. Her yıl yaşadığımız bu eşsiz deneyimi birlikte yarattık. 15 yıldır süren bu serüvende hiç yorulmadık. Aksine gecen yıllarda tutkumuz azalmadı kamçılandı, motivasyonumuz hep arttı. Daha uzun yıllar MARKA Konferansı'nda hep beraber olmayı diliyoruz" diyerek 'Devam' mesajı verdi.

MARKA sahnesinde geçen yıl çok başarılı bir panel yönetimi gerçekleştiren Şirin Payzın, Türkiye markasının farklı perspektiflerden yorumladığı seansta 'geleneksellik', 'modernizm' gibi kültürel ve sosyal iç çatışmalarını, Türkiye markasının karakteristiklerini ve bu ülkede var olan markaları nasıl etkilediğini değerlendirdi. Şirin Payzın'ın konukları; uluslararası bir coğrafyada camiden konuta, restorandan mağazalara çeşitli mekanlara imzasını atan, dünyanın çok iyi tanıdığı tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu, Rafineri Reklam Ajansı'nın Kurucu Ortağı, Başkan Yardımcısı Ayşe Bali, çağdaş sanatçı, film yönetmeni, dünya sanat çevresinin tanıdığı saygın isim Kutluğ Ataman oldu.

Dünyanın en önemli aktivistlerinden, müzik efsanesi ve başarılı iş adamı Bob Geldof, kitleleri duyarlı olmaya çağırdığı konuşmasında, 30 yıl aradan sonra Afrika'daki Ebola virüsüne karşı açtığı savaşla ünlü müzisyenleri bir araya getirdiği Band Aid 30 projesini anlatırken hayatta her zaman bir umut olabileceğini vurguladı.

Çarpıcı insan hikayeleri ile gündemde adından sıkca söz edilen önemli yazar Ayşe Kulin, MARKA 2014'te İstanbul markasının değerlerini ve yaşamını ele aldı.

'Hediye Ekonomisi' kavramının en iyi örneklerinden impossible.com sosyal ağının yaratıcısı olan dünyaca ünlü, oyuncu ve supermodel Lily Cole, unutulmayacak bir seansla konferansa adını yazdırdı. Cole, konuşmasında;

"Hepimiz belli zamanlarda farkında olarak veya olmayarak hediye ekonomisinin bir parçası oluruz. Buradaki amacımız hiçbir beklenti ya da talep olmadan ihtiyacı olan birine yardım etmenin mutluluğunu yaşamak" dedi.

Normları değiştiren, bir çok alanda tabuları yıkan gazeteci Ayşe Arman'ın MARKA sahnesindeki konuğu Bülent Eczacıbaşı oldu. Türkiye'de sanayi ve sanat alanında yaptığı yatırımlarıyla örnek iş adamlarından birisi olan Bülent Eczacıbaşı, "Tasarım Kenti İstanbul" isimli oturumunda geleceğe şekil verecek bir konuya nişan aldı.

Gazeteci ve program yapımcısı Balçiçek İlter'in akıl, kalp ve ruh ile sorduğu sorular karşısında şeffaflaşan dünyaca ünlü perküsyon virtüözü Burhan Öçal, müzik ile yanıt verdi.

Gelenekselden dijital medyaya geçiş yapılan günümüzde hızlı veri akışları arasında güncel kalmanın nasıl mümkün olacağı MARKA 2014 sahnesinde ele alındı. Millward Brown Global CCO & CEO Avrupa - Tim Wragg, 92 ülkede yapılan geniş araştırmanın sonuçlarını paylaşırken, gelecekte kazanan bir marka olmanın özelliklerini açıkladı.

Geçtiğimiz yıllarda etkileyici söyleşileriyle MARKA Konferansı'na değer katan gazeteci-yazar Murat Sabuncu, bu yıl da programın önemli isimlerinden biri olarak yerini aldı. Sabuncu'nun ilk konuğu, gazeteciliğin önemli markalarından, T24 yazarı Hasan Cemal oldu. Eşsiz birkimileriyle Türkiye'nin medyasının bugününü değerlendiren Hasan Cemal ve Murat Sabuncu, MARKA Konferansı'nın gelmiş geçmiş en 'harbi' seanslarından birini gerçekleştirdi.

Ünlü rock yıldızı, müzisyen ve prodüktör kimliği ile bir çok işe imza atan Demir Demirkan ve haberciliğindeki başarısı kadar yorumculuğu ile özel olan Mirgün Cabas, MARKA sahnesindeydi. Yeni marka iletişiminde müziğin geleceğinin masaya yatırıldığı seansta katılımcılar farklı bir dünyaya yolculuk yaptı.

MARKA 2014'ün ikinci gününde, kalıpları zorlayan eşsiz içeriği ve yaşattığı özel deneyimle de tüm dünyada öne çıkan konuşmacılarını ağırlayacak: Dünyanın en önemli aktivislerinden Sir Bob Geldof, GQ Dergisi Efsane Genel Yayın Yönetmeni Dylan Jones, Avrupa'nın moda, kültür, güzellik ve stil alanında öncü danışmanı Lady Kinvara Balfour, British Fashion Council CEO'su Caroline Rush, LVMH Saat Grubu Başkanı Jean-Claude Biver, İngiltere erkek modasının karizmatik ve ünlü ismi Ozwald Boateng, Rolls-Royce ve BMW krallıklarının efsane hükümdarı ve otomotiv sektörünün önde gelen satış ve pazarlama dehası Tom Purves, dünyanın en lüks ve eşsiz otellerine sahip Soneva Resorts konseptinin kurucusu ve başkanı Sonu Shivdasani, tasarımcı, dünyada İstanbul rüzgarı estiren başarılı modacı Hakan Yıldırım, ünlü televizyoncu ve gazeteci Balçiçek İlter, iş adamı TESEB Başkanı ve TÜSİAD Üyesi Can Paker ve gazeteci, yazar Murat Sabuncu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Marka 2014 Güçlü İçeriği İle Damgasını Vurdu   - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement