Müsiad Eylül Ayı Sameks Verilerini Karabük'te Açıklayacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Müsiad Eylül Ayı Sameks Verilerini Karabük'te Açıklayacak

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), eylül ayı Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verilerini Karabük'te açıklayacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), eylül ayı Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verilerini Karabük'te açıklayacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, bu ayın SAMEKS verilerini kamuoyu ile paylaşacak.

Eylül ayı SAMEKS verileri 30 Eylül Çarşamba günü saat 10.00'da MÜSİAD Karabük Şubesi'nin ev sahipliğinde, Yenişehir Büyük Kulüp'te düzenlenecek basın toplantısı ile açıklanacak.

- SAMEKS, sanayi ve hizmet sektörlerinde öncü gösterge

MÜSİAD tarafından hazırlanan SAMEKS, reel sektörün dinamiklerini zamanında yansıtması açısından ekonomik karar alıcılar, piyasa aktörleri ve iş dünyası için öncü gösterge niteliği taşıyor. SAMEKS, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren iş yerlerinin ekonomik faaliyetlerinin gidişatına dair değerlendirmeler temel alınarak hazırlanıyor.

MÜSİAD, ocak 2013'ten itibaren toplanan verileri rapor haline getirerek, her ayın son iş gününde kamuoyuyla paylaşıyor. Raporda, Sanayi Endeksi, Hizmet Endeksi ve sanayi ve hizmet sektörlerini içeren SAMEKS Bileşik Endeksi değerlerine yer verilirken, söz konusu endekslerin 50 baz puanının üzerinde yer alması ekonomik canlılığa işaret ediyor.

Kaynak: AA