Note 8 Vs Lg V30 Kamera Karşılaştırması - Son Dakika
Ekonomi

Note 8 Vs Lg V30 Kamera Karşılaştırması

Note 8 Vs Lg V30 Kamera Karşılaştırması

Samsung Galaxy Note 8, çift kameralı telefonlar kervanına katılan en önemli modellerden biri oldu.

21.09.2017 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsung Galaxy Note 8, çift kameralı telefonlar kervanına katılan en önemli modellerden biri oldu. LG ise çift kamera deneyimini V30 modeliyle sürdürüyor. Peki bu iki önemli modelin çift kamerası neler sunuyor? Sizler için Note 8 ve LG V30 modellerini karşılaştırdık!

Note 8 kamera özellikleri

Samsung, Galaxy Note 8 modelinde arka tarafta 12 Megapiksel çözünürlüklü iki kamera kullanıyor. Bu kameraları özel yapan en önemli detay ise çift kamerada çift OIS sunan dünyanın ilk modeli olması. Kameralar OIS ve çözünürlük dışında farklı özelliklere sahip.

16 Megapiksel ve 13 Megapiksel olmak üzere iki kamera sahip olan LG V30"un 16 Megapiksel çözünürlüklü kamerası f/1.6 diyafram açıklığı 3 eksenle OIS, lazer ve PDAF odaklanma desteği sunuyor.

LG V30"un ikinci kamerası ise 13 Megapiksel çözünürlük, f/1.9 diyafram açıklığı sunarken, otomatik odaklanma desteği sunmadığını belirtmek gerekiyor.

{pagebreakNote 8 ve LG V30 kamera arayüzleri

Kamera arayüzleri konusunda Android işletim sistemi noktasında en başarılı arayüzler LG ve Samsung"da yer alıyor. LG V30"da kamera çekim modlarına erişebilmek için Mode butonuna basmanız yeterli. Çok sayıda çekim moduna bu alandan ulaşabilirsiniz.

Note 8 Vs <a class='keyword-sd' href='/lg/' title='Lg'>Lg</a> V30 Kamera Karşılaştırması

LG V30"un profesyonel çekim modu ise bir DSLR seviyesinde ayar yapabilmenize olanak sağlıyor. Bu sayede profesyonel düzeyde fotoğraflar çekebilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 8"de ise Galaxy S8 ve S8 Plus modellerindekine benzer bir kamera arayüzü var. Çift kamera modunun getirisi ile canlı odak ve 2x yakınlaştırma gibi seçenekler var.

Note 8 Vs Lg V30 Kamera Karşılaştırması

Kameranın modları arasında sola sağa kaydırma hareketi ile geçişler yapabilirsiniz. Önyüklü filtreler ise pratik bir kullanım imkanı sunuyor.

Peki, çift kamera yetenekleri ne durumda? Bunların detayları bir sonraki sayfada!

{pagebreak

Galaxy Note 8 çift kamera nasıl çalışır?

Tekil kamera modlarında bariz bir farklılık yok ancak konu çift kamera çekimlerine geldiğinde Note ve LG v30 modelleri birbirinden ayrılıyor. Samsung Galaxy Note 8"de ikinci kamera ile 2x optik yakınlaştırma ve bokeh efektli fotoğraflar çekilebiliyor. Note 8"in güzel bir yönü ise çift kamera modunda çekilen fotoğrafların 2x optik yakınlaştırma olmayan halleri de otomatik olarak çekilebiliyor.

Note 8 Vs Lg V30 Kamera Karşılaştırması

LG V30 çift kamerası ne işe yarıyor?

LG, çift kamera donanımını daha farklı bir şekilde kullanıyor. iPhone ve Galaxy Note 8 gibi önemli modeller, optik yakınlaştırma ve portre modları için kullanırken, LG"nin tercihi ise geniş açı fotoğraf çekimlerinden yana oldu.

LG V30"un ikinci kamerası geniş açılı fotoğraflar çekebiliyor. 13 Megapiksellik çözünürlük ile çekimlerin görsel kalitesi de yükseltilmiş durumda.

Note 8 Vs Lg V30 Kamera Karşılaştırması

{pagebreak

Samsun Galaxy Note 8 ve LG V30 modelleri, video konusunda da oldukça başarılı modeller. LG, V10 modelinden bu yana video çekimlerinde tam manuel mod ile ayar yapma imkanını kullanıcılarına sundu. V30 modeli ise biraz daha fazlasını sunuyor.

Note 8 Vs Lg V30 Kamera Karşılaştırması

LG V30 modelinde LOG tipinde video kaydetme imkanı var. Aynasız kamera ve DSLR ile video çekenlerin bildiği LOG formatındaki videolarda post-prodüksiyon yapmak isteyenlere büyük avantaj sağlayacak. Cine Video adı verilen özellik ile farklı renk tanımlarına ek olarak videoda kayıt sırasında istediğiniz alana yakınlaştırma yapabilirsiniz. Normalde bu işlem sadece kadrajın orta noktasına yapılabiliyordu.

Samsung Galaxy Note 8 modelinde ise manuel video kayıt yeteneği ilk kez Note serisine dahil edildi. Bunun dışında LG V30"da yer alan ekstra özellikler ise Note 8"de yok.

Özetle, LG V30"un video kayıt yenetekleri konusunda Note 8"in önünde olduğunu söyleyebiliriz. Her iki modelin video kayıt ve çözünürlüklerini de aşağıda görebilirsiniz.

Galaxy Note 8

2160p 30 FPS

1080p 60 FPS

720p 240 FPS

HDR

LG V30

2160p 30fps

1080p 30fps

720p 120fps

24-bit/192kHz stereo

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Note 8 Vs Lg V30 Kamera Karşılaştırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement