Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Ekonomi

Ödüller Sahiplerini Buldu

Ödüller Sahiplerini Buldu

Ödül alan göz kamaştırıcı mücevher koleksiyonu 22 Mart akşamı şık bir defile ile tanıtıldı.

23.03.2012 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ'nin DÜZENLEDİĞİ "ÇAĞDAŞ YORUM İLE GELENEKSEL TÜRK MÜCEVHERİ TASARIM YARIŞMASI"nda ÖDÜL ALAN GÖZ KAMAŞTIRICI MÜCEVHER KOLEKSİYONU 22 MART AKŞAMI ŞIK BİR DEFİLE İLE TANITILDI

Ödüller sahiplerini buldu …

Yarışmada ilk üçe giren tasarımcılara para ödülünün yanı sıra mesleki bilgilerini geliştirmeleri için yurt dışında eğitim ödülleri de sunuldu.

Finalist tasarımları güzel oyuncu Naz Elmas ile aralarında ünlü mankenler Tülin Şahin, Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Sinem Sülün, Tuğba Karaca'nın da olduğu ünlü mankenler tanıttı.

TİM'e bağlı Mücevher İhracatçıları Birliği, 1.2 Milyar dolarlık ihracat hacminin her yıl artarak büyümesi için yoğun gayret içinde. Birlik, Türk mücevher tasarımında yaratıcılığı teşvik etmek ve mücevher ihracatını arttırmak için geleneksel mücevher tasarım yarışmalarının dördüncüsünü düzenledi.

Bu yıl düzenlenen mücevher "Çağdaş Yorum İle Geleneksel Türk Mücevheri" konulu yarışmanın hedefi Türk tasarımlarına ışık tutarak zengin kültürümüzü çağdaş bir yorum ile dünyaya tanıtmaktı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner , Osmanlı Saray kültüründeki elmaslı takıların yalnızca Türkiye'de üretiliyor olması ve ciddi ihracat potansiyeli taşıması nedeniyle yarışma konseptini bu konuya odakladıklarını belirtti. Güner ayrıca Türk mücevher sektörünün Avrupa'nın en büyük üretim merkezi olduğunu söyledi ve yılda ortalama %30 büyüyen çok önemli bir sektör olduğunun altını çizdi.

Mücevher Tasarım Yarışması'na 150 civarında başvuru oldu ve 13 tasarım finale kaldı. Finalist 13 eserin hepsi sponsor mücevherciler tarafından üretildi ve jüri ilk üç ödülü kazanan eseri seçti.

Finalist eserleri seçen jüri üyeleri hepsi kendi alanında saygın çok ünlü isimlerden oluşuyordu. Ünlü jüri üyeleri şu isimlerden oluştu:

Çiğdem Simavi : KÜSAV Başkanı ve Türk kültür elçisi

Beyhan Bağış : Anatoli Tasarım Markasının kurucusu

Avedis Kendir : Ünlü mücevher tasarımcısı

Dilek Hanif : Başarılı moda tasarımcısı

Raşit Hoşgör : İhracat lideri Arpaş 'ın Yönetim Kurulu Bşk

Sevan Bıçakçı : Ünlü mücevher tasarımcısı

Sibel Arna : Moda, tasarım yazarı

Prof. Şükrü Kızılot : Akademisyen ve köşe yazarı

Zeynep Fadıllıoğlu : Ödüllü iç mekan tasarımcısı

Tamer Yılmaz : Başarılı moda fotoğrafçısı

Mücevher Tasarım Yarışması'nda finale kalan 13 eser 22 Mart Gecesi CNR Fuar Merkezi'nde Mücevher Fuarı'nın ilk gecesinde çok özel bir defile ve dans gösterisi ile tanıtıldı.

Koreografisini Uğurkan Erez'in yaptığı defilenin açılışında ünlü manken Özge Ulusoy bir dans gösterisi sundu. Kıyafetlerin Siren Ertan Çarmıklı tarafından hazırlandığı defilede paha biçilmez , özel tasarım mücevherleri aralarında ünlü oyuncu Naz Elmas 'ın da olduğu Tülin Şahin, Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Ebru Güzel, Tuğba Karaca, Ecehan Pirim gibi ünlü mankenler tanıttı.

Yarışmada birinci olan Selçuklu motiflerinden esinlenen Asrin isimli küpeyi tasarlayan tasarımcı Ece Pınar Demirel, üreten kuyumcu ise Parla by Eriş idi. İkinci olan Eski Rum evlerindeki cumba ayağındaki enginar yaprağından esinlenen Ankinara isimli pırlantalı yüzüğü tasarlayan tasarımcı Yasemin Sinem Köselecioğlu üreten firma Ersin Koyuncu , üçüncülük ödülünü alan Selçuklu mimarisinden esinlenen 22 ayar altın üzerine yakut ve zümrütlü Mahperi bileziği tasarlayan tasarımcı İpek Taşçılar , üreten kuyumcu ise Mamuş Kuyumculuk idi.

Yarışmada birinci olan tasarımcı 10,000 TL lik para ödülü ve mesleki formasyon için MİB davetlisi olarak İtalya Vicenza Fuarı'nı ziyaret edecek. İkinci ve üçüncü olan yarışmacılar ise 7,500 TL ve 5,000TL lik para ödüllerinin yanı sıra MİB davetlsi olarak Vicenza Fuarını ziyaret edecekler. Ayrıca ilk iki finalistin 2 yıllık yurt dışı tasarım eğitim giderlerinin tamamı ile 1,500 $'a kadar yaşam giderleri TC Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Bu yılki yarışma gerek katılımcı sayısındaki artış gerekse finalist eserlerin tasarımları ve şık organizasyonu ile göz doldurdu.

9 aylık bir süreçte tamamlanan yarışmayı daha önce 4 kez Türkiye'nin ilk ve tek pırlanta tasarım yarışmaları olan De Beers Pırlanta Tasarım Yarışmaları'nı düzenleyen ve sektöre pek çok başarılı, genç tasarımcı kazandıran eski De Beers Türkiye Müdürü Şebnem Balkan'ın kurduğu Balkan PR yaptı.

Defilede Siren Ertan özel tasarım kıyafetleri Flower Ayakkabı tasarımları tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement