'Parayı Yorgan Yapan Türk Hacker' Ercan Fındıkoğlu Suçunu İtiraf Etti - Son Dakika
Ekonomi

'Parayı Yorgan Yapan Türk Hacker' Ercan Fındıkoğlu Suçunu İtiraf Etti

ABD tarafından küresel finans sistemine 3 siber saldırı düzenleyerek banka ATM'lerinden 55 milyon dolar çeken grubun lideri olduğu iddia edilen Ercan Fındıkoğlu'nun suçunu kabul etti.

02.03.2016 08:28  Güncelleme: 10:26

ABD'da kurduğu hacker ekibiyle düzenlediği 3 siber saldırıyla banka ATM'lerinden 55 milyon dolar çalan Ercan Fındıkoğlu'nun suçunu kabul etti.

SUÇSUZU OLDUĞUNU ÖNE SÜRMÜŞTÜ

ABD Adalet Bakanlığı, daha önce "Segate", "Predator" ve "Oreon" takma adları kullandığı öne sürülen Fındıkoğlu'nun suçsuz olduğunu savunduğunu belirtmişti.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

New York'ta savcılar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Brooklyn'deki bir federal mahkemede, "bilgisayar sistemlerine izinsiz girmek", "banka sahtekarlığı" ve "para aklama" gibi farklı suçlardan yargılanan 34 yaşındaki Fındıkoğlu'nun suçunu kabul ettiği ifade edildi.

24 ÜLKEYİ SOYDU

Açıklamada, Fındıkoğlu ve ekibinin, Şubat 2013'te 24 ülkedeki ATM'lerden toplam 40 milyon dolar, 2011'de 10 milyon dolar ve 2012 yılında da 5 milyon dolar çaldığı iddia edildi.

GİZLİ SERVİS PEŞİNDEYDİ

ABD adına davayı takip eden avukat Robert L. Capers davayla ilgili yaptığı açıklamada, Fındıkoğlu'nun dahil olduğu ileri sürülen olayı büyük çaplı bir siber saldırı olarak nitelerken, küresel finans kurumlarının bilgisayar ağlarını hackleyen Fındıkoğlu ve ortaklarının aynı anda milyonlarca dolar çekerek finansal sistemde hasara yol açtıkları iddiasında bulundu.Gizli Servis Özel Ajanı David E. Beach de kovuşturmanın sanal dünyada belirsiz bir şeyin kalmayacağını ortaya koyduğunu belirtti.Fındıkoğlu'na yöneltilen iddianın 57 yıla kadar hapis cezası gerektirmesine rağmen, daha az ceza alabileceği bildiriliyor. Mahkemeyle yapılan "suçunu kabul etme" uzlaşmalarında tarafların federal hapis yönetmeliği uygulamasını kabul ettikleri ve bunun da 11 ila 15 yıl arasında değişen bir hapis cezasını kapsadığı belirtildi.

ALMANYA'DA YAKALANIP İADE EDİLDİ

2013 yılında Almanya'nın Frankfurt kentinde tutuklanan ve ABD'nin arananlar listesinin başlarında bulunan Fındıkoğlu, Haziran 2015'te ABD'ye iade edilmişti.

\'Parayı Yorgan Yapan Türk Hacker\' Ercan Fındıkoğlu Suçunu İtiraf Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Parayı Yorgan Yapan Türk Hacker' Ercan Fındıkoğlu Suçunu İtiraf Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ANTİ AKP: KÜÇÜKKEN DELİ ÖPMÜŞ YADA ATEŞLİ HASTALIK GEÇİRMİŞ OLMALILAR MUHTEMELEN KENDİLERİ SAĞLIKLI BİR DÜŞÜNCE YAPISINA SAHİP OLMADIKLARI GİBİ KENDİLERİ İLE BİRLİKTE MİLLETE DE 46 RAPORU ALDIRMAK İÇİN ADETA EMEK VE ÇABA HARCAMAKTADIRLAR ALLAH ACİL ŞİFALAR NASİP EYLESİN DELİ PETRO YA VE PEŞİNDEN SÜRÜKLEMİŞ OLDUĞU AT GÖZLÜĞÜ TAKMIŞ OLAN HAVARİLERİNE ÇEVRESİNE VE TAYFALARINA... 2 9 Yanıtla

Advertisement