Türk Tasarımı Tarım Robotu - Son Dakika
Ekonomi

Türk Tasarımı Tarım Robotu

Türk Tasarımı Tarım Robotu

Tokat'ta, tarım alanlarında el değmeden zirai mücadele, gübreleme ve sulama yapmak amacıyla üniversite öğrencilerince tasarlanan robot, basın mensuplarına tanıtıldı.

05.07.2014 11:56  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta, tarım alanlarında el değmeden zirai mücadele, gübreleme ve sulama yapmak amacıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) öğrencilerince tasarlanan "Pars" adlı robot, basın mensuplarına tanıtıldı.

GOÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap ve Biyosistem Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Mustafa Tan, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde basın mensuplarına robot hakkında bilgi verdi.

Kasap, 5 aylık çalışma sonucunda tasarlanan robotla, Almanya'da düzenlenen "Uluslararası 12. Tarım Robot Yarışması'nda derece aldıklarını belirtti.

Tarımsal faaliyetlerde otomasyona yönelik gelişmeler yaşandığını belirten Kasap, "Tüm tarımsal işlemlerde, hasat, harman, ilaçlama ve sulama işlemlerinde insan gücü yerine bu robotlar kullanılabilir. Bu konuda çalışmalarımız var." dedi.

Yüksek lisans öğrencisi Tan da "Robotun ekili arazide bitkilere zarar vermeden gitmesini sağladık. İlave yapacağımız ekipmanlarla zirai mücadele, gübreleme, sulama ve ürün taşıma işlemlerini el değmeden yapmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Tan, etrafında sensörler bulunan Pars'ın tarladaki hastalıklı bitkilerin de tespitini yapabileceğini söyledi. - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Tasarımı Tarım Robotu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement