Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan 'GES' yorumu: İşe yaramaz, çalışmaz - Son Dakika
Ekonomi

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan 'GES' yorumu: İşe yaramaz, çalışmaz

Ekonomist Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi adımı hakkında çok konuşulacak açıklamalara yer verdi. Uygulamanın işe yaramayacağını ve ekonomik problemleri çözemeyeceğini ifade eden Demirtaş, "Türkiye'nin acilen yapısal reformlara girişmesi lazım." dedi.

10.06.2022 21:22  Güncelleme: 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomiye yönelik yaptığı hamlelerden gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) adımının detaylarını duyurdu. Senetler için asgari talep tutarı 1.000 TL olup 1 TL'nin katları şeklinde ihraç edilecek. GES'lerin getirileri Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacak. Kupon ve anapara ödemeleri Ziraat, Halk ve Vakıfbank aracılığı ile yapılacak.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ GES'İ DEĞERLENDİRDİ

Sosyal medyada yaklaşık 4 milyon takipçisi olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, GES'lerle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Demirtaş, kararın işe yaramayacağını ve ekonomik problemleri çözemeyeceğini söyledi.

Demirtaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İşe yaramaz. Ekonomik problemleri çözmez. Zaman kaybı. Her zamanki gibi zihni sinir proje. Her zamanki gibi yandan dolanma. Çalışmaz… Türkiye'nin acilen ekonomik kurallara geri dönmesi, Merkez Bankasını bağımsız hale getirmesi ve yapısal reformlara girişmesi lazım."

İşte o paylaşım:

Özgür Demirtaş, bakanlığın GES adımını değerlendirdi: İşe yaramaz
Prof. Dr. Özgür Demirtaş\'tan \'GES\' yorumu: İşe yaramaz, çalışmaz

Son Dakika Ekonomi Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan 'GES' yorumu: İşe yaramaz, çalışmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Alper Evrim Ertunc: bir kerede şu adamı dinleyin ne kadar iş bilmeyen varsa ekonomiyi teslim ediyorsunuz 4 0 Yanıtla
  • Murat Ercan: Ülkede ne kadarda çok profesör varmış arkadaş ya! Bu paye bu kadar kolay mı alınıyor muş arkadaş? Adeta yeni bir arpalık gibi..Önüne gelen prof ünvanı alıyor devletin sağladığı tüm maddi imkanlara sahip oluveriyor. 0 0 Yanıtla
  • Sami Göksu: Madem bu devletin okullarında okudun madem bu ülkenin ekmeğini yiyorsun ozaman çık muhalefet ve yavru muhaletlik yapma çözüm sun çalışmaz diyorsan eleştiri değil çözüm sun şimdi ekonomi danışmanları var diyeceksin ozaman dikil maliye hazine bakanının önüne çözüm önerisi sun ozaman sana inanacağım her sabah blomber kanallarına arkanızda kitaplarla kulağınıza aıpp takıp geveme yapmayın 0 0 Yanıtla

Advertisement