Projeye Katılan Üniversite Öğrencilerine Hitap Eden Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı... - Son Dakika
Ekonomi

Projeye Katılan Üniversite Öğrencilerine Hitap Eden Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı...

Projeye Katılan Üniversite Öğrencilerine Hitap Eden Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı...

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı İzzet Karaca, projeye katılan üniversite öğrencilerine hitaben, vizyonun rüya görmek olduğunu belirterek, "Bu proje kapsamında alacağınız eğitimin sonunda siz de bir rüya görün."

09.07.2012 12:39

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı İzzet Karaca, projeye katılan üniversite öğrencilerine hitaben, vizyonun rüya görmek olduğunu belirterek, "Bu proje kapsamında alacağınız eğitimin sonunda siz de bir rüya görün. Kendinizi nerede gördüğünüzü, Türkiye'yi nerede gördüğünüzü ve Türkiye'ye nasıl katkı sağlayacağınızı hayal edin" dedi.

YASED'in üniversite öğrencilerini iş hayatıyla tanıştırmak ve kariyerlerini şekillendirmelerine yardımcı olmak amacıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Koza'nın 2012 Açılış Toplantısı'nda konuşan Karaca, küresel krizin ülkelere etkisinden bahsetti.

Avrupa'daki şirketlerin yüzde 1 büyüdüğü zaman mutlu olduklarını kaydeden Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü ülkeler büyümüyor. Ama Türkiye geçen yıl yüzde 8,5, Çin ise yüzde 9,2 büyüdü. Bu proje kapsamında alacağınız eğitimin sonunda siz de bir rüya görün. Kendinizi nerede gördüğünüzü, Türkiye'yi nerede gördüğünüzü ve Türkiye'ye nasıl katkı sağlayacağınızı hayal edin. Çünkü biliyorsunuz Türkiye'nin 2023 vizyonu var, yani Cumhuriyet'imizin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomi arasına girmesi..."

-"Bulunduğum yerde 20 sene sonra Koza Projesi'ndeki öğrencilerden birini görmeyi istiyorum"

Kendisinin bulunduğu yere kolay gelmediğini aktaran Karaca, "Ben de orta halli bir aileden geliyorum. Vizyon çalışması yaptığım insanların da az ve orta gelirli ailelerden geldiğini görüyorum" dedi.

Bulunduğu yerde 20 sene sonra Koza Projesi'ndeki öğrencilerden birini görmeyi istediğini dile getiren Karaca, "Şu anda 35 ülkenin yönetimini İstanbul'dan yapıyorum ki, bu ülkeler arasında Rusya da var. Biliyorsunuz BRIC ülkeleri var. Bunların arasında artık Türkiye de olacak. Bu benim rüyamdı. İnandığınız zaman oluyor" diye konuştu.

Geçen ay Harvard Üniversitesi'nde Unilever vizyonu üzerine çalışma yaptığı bilgisini veren Karaca, sıfır sermaye ile 3 yıl içinde 250 milyon dolar şirket varlığı oluşturulmuş vaka çalışmaları yaptıklarını, dolayısıyla hiçbir şeyin imkansız olmadığının altını çizdi.

-Koza Projesi -

Koza Projesi hakkında bilgi veren Karaca, projenin 2009 yılında devreye girdiğini, GAP Bölgesi'nde başladığını ve öğrencilerin bu bölgedeki 33 ilden seçildiği hatırlattı.

Her yıl 100'ün üzerinde öğrenciyi ağırladıklarını dile getiren Karaca, bu yıl sayının 150'ye çıktığını vurguladı.

YASED üyesi toplam 60 şirketin projeye katkıda bulunduğuna dikkati çeken Karaca, bu yıl ile birlikte 500 öğrencinin Koza Projesi'nin staj imkanından faydalandığını bildirdi.

Öğrencilere, Rol Model Sunumu, FISH felsefesi, İletişim Tarzları ve Güçlü Yönlerine Odaklan olmak üzere 4 ana başlık altında eğitim verileceğini bildiren Karaca, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının YASED üyeleri tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

-"Öğrencilerin vizyonlarını kendi bölgelerine taşımanlarını istiyoruz"-

YASED Genel Sekreteri Özlem Özyiğit ise bu yıl geleceğin lideri olacak gençlere ışık tutmak adına Koza Projesi'nin 4. yılını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Doğu Anadolu'dan, Karadeniz'den ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden birçok öğrenciye YASED üyelerinden staj ayarladıklarını belirten Özyiğit, "Öğrencilerin vizyonlarını kendi bölgelerine taşımalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında yapımcı Acun Ilıcalı, Koza Projesi kapsamında gelen öğrencilere "Acun Ilıcalı Gözüyle Kariyer Planlama" konulu bir konuşma yaptı.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Projeye Katılan Üniversite Öğrencilerine Hitap Eden Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement