PTT 173 Yaşında - Son Dakika
Ekonomi

PTT 173 Yaşında

PTT 173 Yaşında

PTT Genel Müdürü Tural: “2003 yılından itibaren önemli gelişim ve değişimlere imza attık. Bundan sonraki hedefimiz vatandaşların taleplerini karşılayacak yeni mekanizmaları üretmek için çalışma...

23.10.2013 17:58

Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürü Osman Tural, anonim şirkete dönüşen PTT'nin vatandaşların beklentilerini karşılamak için yeni mekanizmalar üretmesi gerektiğini söyledi.

PTT'nin 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ilk olarak PTT Genel Müdür Osman Tural ve Yönetim Kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret ederek, mozoleye çelenk bıraktı.

Genel Müdürlükte düzenlenen törende konuşan Tural, PTT'nin Posta Nezareti olarak 1840'da kurulduğunu anımsattı. Telgraf ve telefonun icadıyla bunlarında sorumluluğunun da kurumlarına verildiğini ve PTT'nin "posta, telefon, telgraf" hizmetlerini sunan bir marka galine geldiğini ifade eden Tural,  1990'lı yıllarda teknolojik gelişmeler sonucunda telekomünikasyonun ayrı bir sektör olma yolunda büyüyerek devam ettiğini hatırlattı. Tural, bu süreçte telefon hizmetlerinin PTT'den ayrıldığını ve Türk Telekom'un kurulduğunu, PTT'nin Posta İşletmeleri Genel Müdürlüğü ismiyle faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı.

PTT'nin tarihsel gelişimi hakkında bilgi veren Tural, kurumun bugün itibarıyla posta, lojistik ve bankacılık olmak üzere 3 değişik ana konusu olduğunu kaydetti.

Yeni teknoloji kullanımının mektup yazmayı külfet haline getirdiğine dikkati çeken Tural, "Biz artık kendimiz mektup yazmadığımız için kimsenin de bize mektup yazmasını beklemek abesle iştigal olur. Tüm dünyadaki gelişme bunu gösteriyor" diye konuştu.

Türkiye'de PTT Bank'ın 2004 yılından itibaren hizmet sunmaya başladığını anlatan Tural, "Bu gün değişik kurum ve kuruluşun 311 değişik işini yapar hale geldik" dedi.

-"Önemli değişimlere imza attık"

Türkiye genelinde 4 bin 500 işyeri ağları olduğunu belirten Tural, PTT olarak 2003 yılından itibaren önemli gelişim ve değişimlere imza attıklarını, bundan sonraki hedeflerinin "vatandaşların taleplerini karşılayacak yeni mekanizmalar üretmek" olduğunu söyledi.

PTT'nin bu yıl kuruluşunu "anonim şirket" statüsünde kutladığını vurgulayan Tural, şirketleşme sonrası PTT'den beklentilerin yüksek olduğunu, beklentileri karşılayacak mekanizmaları üretmek zorunda olduklarının altını çizdi. Tural,"Ben yaklaşık 8,5 yıldır bu Kurumun genel müdürüyüm. Arkadaşlarımızla her yıl yapmış olduğumuz planlı programlı çalışmalar neticesinde vatandaşın gönlünde bir nebze de olsun olumlu bir yer edindiğimiz kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Daha sonra 2013 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) ilk binde yer alan personel çocukları ile 5. Geleneksel Hikaye, Şiir, Fıkra yarışmalarında dereceye girenlere hediye verildi.

Ayrıca etkinlikler kapsamında her ildeki PTT başmüdürlüklerinde 173. müşteriye pul kataloğu hediye olarak verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi PTT 173 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement