S&p'nin Başkanı Değişiyor - Son Dakika
Ekonomi

S&p'nin Başkanı Değişiyor

S&p\'nin Başkanı Değişiyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un Başkanı Deven Sharma görevini bırakıyor.

23.08.2011 11:38

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un Başkanı Deven Sharma görevini bırakıyor.

S&P'nin ana kuruluşu McGraw-Hill'den yapılan açıklamada, 2007 yılından itibaren S&P'nin başkanlığını yapan Deven Sharma'nın 12 Eylül'de yerini Citibank Operasyon Direktörü Douglas Peterson'a bırakacağı belirtildi.

"S&P" kıyaslanabilir, ileri görüşlü ve şeffaf değerlendirmeler yapmaya devam edilecek" denilen açıklamada, Sharma'nın yıl sonuna kadar kuruluşun stratejik portföy gözden geçirme biriminde çalışmayı sürdüreceği ifade edildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, 5 Ağustos'ta dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin "AAA" olan uzun vadeli kredi notunu, tarihinde ilk kez düşürerek

"AA+"ya çekmiş, kredi not görünümünü ise "negatif" olarak belirlemişti.

Sharma, 2002 yılında danışmanlık firması Booz Allen Hamilton'dan McGraw-Hill şirketine geçmiş, daha sonra 2006 yılında S&P'de çalışmaya başlamadan önceki sürede McGraw-Hill'in küresel stratejiden sorumlu başkan yardımcı olarak görev yapmıştı. S&P'de 2006 yılında yatırım hizmetleri ve küresel satışlardan sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Sharma, 2007 yılında S&P'nin başkanlığı görevine gelmişti.

Financial Times, McGraw-Hill şirketinin yönetim kurulunun dün yaptığı toplantıda Sharma'yı değiştirme kararı aldığını yazdı.

S&P'nin, 5 Ağustos'ta ABD'nin "AAA" olan uzun vadeli kredi notunu

"AA+"ya indirmesinden sonra küresel borsalarda büyük satışlara yol açmış, ABD Hazinesi ve ABD Başkanı Barack Obama S&P'nin kullandığı yöntemi eleştirmiş, not indirimi kararının doğru olmadığını savunmuştu.

ABD Adalet Bakanlığı, 2008-2009 yıllarındaki finansal krize yol açan tutsat

(mortgage) kredilerine değerinin üzerinde not verip vermediği konusunda S&P hakkında soruşturma başlatmıştı. - BANGALORE/NEW YORK

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi S&p'nin Başkanı Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement