Sakarya'da 90 Milyon Euroluk Evlilik - Son Dakika
Ekonomi

Sakarya'da 90 Milyon Euroluk Evlilik

Sakarya\'da 90 Milyon Euroluk Evlilik

Türkiye'nin en büyük kimyasal madde üreticilerinden Akkök Holding'e ait Ak-Kim, Sakarya'nın en gözde sanayi şirketlerinden Gizem Frit'i aldı.

14.01.2015 16:58  Güncelleme: 17:13

Türkiye'nin en büyük kimyasal madde üreticilerinden Akkök Holding'e ait Ak-Kim, Sakarya'nın en gözde sanayi şirketlerinden Gizem Frit'i aldı. 90 milyon dolar cirosu olan Gizem Frit, Çin başta olmak üzere 44 ülkeye ihracat yapıyor ve üretiminde 'bor' kullanıyor.

TÜRKİYE'NİN EN GÖZDE ŞİRKETİ

Sakarya'nın ve Türkiye'nin en gözde sanayi şirketlerinden Ballık Ailesi'ne ait Gizem Frit, ülkenin en büyük sanayi gruplarından Akkök grubu şirketlerinden Ak-Kim'in oldu. 5 Ocak'ta imzaların atıldığını söyleyen Gizem Frit Genel Müdürü Tolga Ballık, "Gizem Frit bir aile şirketiydi. Aile olarak bugünlere getirdik. Bize göre gelinlik çağa gelmiş bir genç kızdı ve artık evlendirmek gerekiyordu. O yüzden de gelin ettik" dedi. Satış fiyatını açıklamayan Ballık, "Geçen yıl 90 milyon dolar ciroyla, 18 milyon dolar kâr elde ettik. Ciromuzun 50 milyon doları ihracattan. 44 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 20'sini de Çin'e yapıyoruz. Şu anda 310 kişilik " dedi.

ÜRETİMDE BOR KULLANIYORDU

1979'da Sakarya'nın Göktepe mahallesinde kurulan Yücel Ballık tarafından kurulan Gizem Frit, 2003 yılından beri ailenin ikinci kuşağı Tolga Ballık tarafından yönetiliyordu. Fritin, sanayide emaye, sırlama, kaplama (metal. seramik) işlemlerinde kullanılan hammadde olduğunu belirten Tolga Ballık, üretimde yoğun şekilde bor türevi kullandıklarını anlattı. Satış gelirini nasıl değerlendireceklerinin sorulması üzerine de Ballık, "Şimdi değil ama 1 yıl kadar sonra turizm ve gayrimenkul yatırımları düşünüyoruz. Belki yine Sakarya'ya olabilir" dedi.

SANAYİYE YATIRDI

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet C. Dördüncü, 5'i halka açık 17 şirket ve 4.350 kişilik istihdamla Türkiye'nin en büyük sanayi grupları arasında bulunan Akkök Grubu'nun geçen yıl büyük bölümü enerji ve sanayiye olmak üzere 340 milyon dolarlık yatırım yaptığını söylerken, bu yıl da 220 milyon dolarlık yatırım planladığını açıkladı. Akkök Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Raif Ali Dinçkök ise, "Güzel bir sanayi yatırımı yaptık. Şimdi aldığımız şirket ile grubumuzun doku uyuşması sağlanacak ve bu yatırımı hazmettikten sonra yeni yatırımlarımız da olabilir" dedi.

500'DEN FAZLA KİMYASAL MADDE ÜRETİLİYOR

Ak-Kim Kimya Genel Müdürü Onur Kipri de, Gizem Frit'i satın alan Ak-Kim, 600 bin ton üretim kapasitesine sahip tesislerinde 500'den fazla farklı kimyasal madde üretildiğini vurguladı. Frit üretimi ile de yeni bir alana girmiş olduklarını vurgulayan Kipri, Tolga Ballık'ın 2 yıl Gizem Frit genel müdürü olarak kalacağını belirtti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Sakarya'da 90 Milyon Euroluk Evlilik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement