Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Türk, mayıs ayı sanayi üretim rakamlarına ilişkin, "Büyümeyle ilgili olan endişelerin bu üretim rakamlarıyla birlikte biraz daha giderildiğini görüyoruz" dedi.
Türkiye Mayıs Sanayi Üretimi rakamlarını AA muhabirine değerlendiren Gülizar Türk, rakamların beklentilerden iyi gelmesini olumlu bulduğunu ve büyümeyle ilgili olan endişelerin biraz daha giderildiğini belirtti.
Türk, şunları ifade etti:
"İlk çeyrek büyümemiz yıllık bazda artmıştı, fakat bir önceki çeyreğe göre hafif te olsa düşüş göstermişti. İkinci çeyrek büyüme rakamları önemli olacak. Bu rakamların piyasalar üzerinde de olumlu etkisi oldu. Ayrıca Merkez Bankası'nın politikaları ve derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye bakışı açısından da önemli. Ancak bir sonraki verilere de bakmak lazım."
Muhabir: Bahar Kara
Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL
Son Dakika › Ekonomi › Sanayi Üretimi Verileri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?