Sanayi Üretiminde Sevindiren Gelişme - Son Dakika
Ekonomi

Sanayi Üretiminde Sevindiren Gelişme

Sanayi Üretiminde Sevindiren Gelişme

Büyümenin öncü göstergelerinden sanayi üretimi 2011 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8.4 arttı.

09.01.2012 10:07  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomik büyüme rakamlarının en önemli elemanlarından biri olan sanayi üretim endeksi her geçen dönem artmaya devam ediyor. Buna göre sanayi üretimi geçtiğimiz Kasım ayında bir önceki döneme göre yüzde 8,4 arttı.

Ekonomik büyüme rakamlarında, son dönemde ilk üçte yer alan Türkiye, bu önemli gelişimin arkasındaki sanayi üretim endeksinde de başarı ile büyümeye devam ediyor. Üretim kendi içerisinde incelendiğinde en büyük artış elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe gerçekleştiği görüldü. Söz konusu sektör Kasım ayında yüzde 16,9 artış gösterdi.

Sanayi üretim sektörünün diğer elemanları incelendiğinde ise 2011 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre; madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2.9, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7.6 oranında büyüme kaydetti.

Bir önceki yılın aynı döneminde artış gösteren üretim endeksi, bir önceki ayla kıyaslandığında yüzde 8.6 oranında azalarak 126.7 değerine geriledi.

Takvim etkisinden arındırılmış endekse göre 2011 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 5.2 artış gerçekleşmiş oldu. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 2.5 azalış gösterdi.

Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Sanayi Üretiminde Sevindiren Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement