Mersin'deki Sorgun Barajı'na yıl sonunda su tutulması hedefleniyor - Son Dakika
Ekonomi

Mersin'deki Sorgun Barajı'na yıl sonunda su tutulması hedefleniyor

Mersin\'deki Sorgun Barajı\'na yıl sonunda su tutulması hedefleniyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Mersin'de yapımı süren Sorgun Barajı'na yıl sonunda su tutmayı planladıklarını bildirdi.

26.05.2021 10:44  Güncelleme: 12:55

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Mersin'de yapımı süren Sorgun Barajı'na yıl sonunda su tutmayı planladıklarını bildirdi.

Yıldız, yazılı açıklamasında, kentte bu yıl tamamlamayı hedefledikleri 4 barajdan biri olan Sorgun Barajı'nın 9 köy ve 2 beldeyi kapsayan 60 bin dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacağını kaydetti.

Kurulacak enerji santraliyle yıllık yaklaşık 38 milyon kilovat saat enerji üretiminin elde edileceğini belirten Yıldız, ulaşım yolları, 586 metre uzunluğundaki derivasyon tüneli ve gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Yıldız, çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "2021 yılı sonunda su tutmayı hedeflediğimiz barajda, dolusavak beton imalatlarına ve önyüz betonu için hazırlıklara devam edilmektedir. Temelden yüksekliği 109 metre ve su depolama kapasitesi 53 milyon metreküp olan Mersin Sorgun Barajı'nın tamamlanmasıyla 2021 birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 122 milyon liralık katkı sağlanması hedeflenmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mersin'deki Sorgun Barajı'na yıl sonunda su tutulması hedefleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement