Statoil, Şahdeniz'deki Katılım Payını Azalttı - Son Dakika
Ekonomi

Statoil, Şahdeniz'deki Katılım Payını Azalttı

Norveç şirketi Statoil, Şahdeniz konsorsiyumu ve Güney Kafkasya Boru Hattı projesinde yüzde 25,5 olan hissesini yüzde 15,5'e düşürdü.

06.05.2014 17:04

Norveç petrol şirketi Statoil, Şahdeniz konsorsiyumu ve Güney Kafkasya Boru Hattı projesinde yüzde 25,5 olan katılım payını, hisselerini devrederek yüzde 15,5'e düşürdü.

Statoil'den yapılan açıklamada, şirketin, Şahdeniz doğalgaz yataklarının işletilmesi ve Güney Kafkasya Boru Hattı projesindeki katılım payının bir kısmını devrettiği bildirildi.

Açıklamada, Statoil'in sahip olduğu ve 1,45 milyar dolar tutarındaki yüzde 10'luk payının Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve British Petroleum'a (BP) satıldığı kaydedildi.

Statoil'in satışa çıkardığı hisselerin yüzde 6,7'sinin SOCAR, yüzde 3,3'ünün ise BP tarafından alındığı ifade edildi.

Son gelişmenin ardından Şahdeniz Konsorsiyumunda, BP yüzde 28,8, SOCAR yüzde 16,7, Statoil yüzde 15,5, Total, Lukoil ve NİKO yüzde 10'ar, TPAO ise yüzde 9 hisse sahibi oldu. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Statoil, Şahdeniz'deki Katılım Payını Azalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement