Tarım Reformu Genel Müdürü Küsek Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tarım Reformu Genel Müdürü Küsek Açıklaması

Tarım Reformu Genel Müdürü Küsek Açıklaması

"Tarımda Laboratuvar Analiz Kayıt Sistemi ile aşırı gübre kullanımının önüne geçilecek. Böylelikle tabiatın da kirlenmesi önlenmiş olacak"

21.11.2013 21:16

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, "Tarımda Laboratuvar Analiz Kayıt Sistemi ile aşırı gübre kullanımının önüne geçilecek. Böylelikle tabiatın da kirlenmesi önlenmiş olacak" dedi.

Küsek, Uluslararası Yöneticiler Derneğinin (YÖNETDER) "Tarımda Gelecek Vizyonu" konulu toplantısında yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak üretimde katma değerin arttırılmasına ve bilişim teknolojilerinin bir an önce tarıma kazandırılması gerektiğine inandıkları ifade ederek bu çerçevede uydudan ve yerden izleme sistemleri, sayısallaştırma çalışmaları gibi yeniliklerin getirildiğini belirtti.

Tarımda Laboratuvar Analiz Kayıt Sistemi ile aşırı gübre kullanımının önüne geçileceğini bildiren Küsek, böylelikle tabiatın da kirlenmesinin önlenmiş olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de 2002-2012 döneminde tahıl üretiminde yaklaşık yüzde 22 artış kaydedildiğini vurgulayan Küsek, bunun son 10 yılda uygulanan bilimsel esasa dayalı tarım politikalarının bir sonucu olduğunu kaydetti. Son dönemlerde Türkiye'nin hayvansal üretiminin de yüksek oranlarda arttığına dikkati çeken Küsek, "Bu artışlar hayvan sayılarının artmasından çok, hayvancılık yapan işletmelerin daha profesyonel hale gelmesi ile gerçekleşiyor" dedi.

Tarımda yapılan yasal düzenlemelerle mevzuat altyapısının güçlendirildiğini ifade eden Küsek, böylelikle tarımda büyümenin görüldüğünü sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tarım Reformu Genel Müdürü Küsek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement