Taysad Başkanı Dudaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Taysad Başkanı Dudaroğlu Açıklaması

Taysad Başkanı Dudaroğlu Açıklaması

"Ar Ge merkezlerinin çalışan sayısının eşdeğer 30 kişiye düşürülmesi özellikle tedarik sanayi firmalarında yapılmakta olan Ar Ge çalışmalarına ivme kazandıracak" Ford Otosan Genel Müdürü Yeni...

13.11.2013 11:14

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Mehmet Dudaroğlu, Ar-Ge merkezlerinin çalışan sayısının eşdeğer 30 kişiye düşürülmesinin, özellikle tedarik sanayi firmalarında yapılan Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandıracağını bildirdi.

TAYSAD'dan yapılan açıklamaya göre, TAYSAD İzmir Üye Toplantısı'nnın açılışında konuşan Dudaroğlu, dernek olarak sektörün marka değerini öne çıkararak kendi tedarikçileri arasından da küresel markaların çıkmasını amaçladıklarını belirtti.

Otomotiv tedarik sanayisinin marka ve katma değeri ile rekabet gücü yüksek öncü bir sektör olmasını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Dudaroğlu, otomotiv sektöründeki 59 Ar-Ge merkezinin 47'sinin TAYSAD üyelerine ait olduğuna dikkati çekti.

Dudaroğlu, şu anda Ar-Ge merkezlerinde 50 kişinin çalıştığına işaret ederek, Ar-Ge merkezlerinin çalışan sayısının eşdeğer 30 kişiye düşürülmesinin özellikle tedarik sanayi firmalarında yapılmakta olan Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandıracağını kaydetti.

"Sektör kırmızı alarm veriyor"

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de otomotivin ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olduğuna vurgu yaparak, "Sektör bugün kırmızı alarm veriyor. Yüzde 78 ithalat çok dikkat çekicidir" ifadesini kullandı.

Konuşmasında meslek liselerinin önemine de değinen Yenigün, şöyle devam etti:

"Meslek lisesi mezunuyum. Beni meslek lisesi mezunu olduğum için Ford Otosan'a almadılar. Bana çarpma, bölme testi yapmadılar ama çok ilgi çekici bir teste tabi tuttular ve ben o testi geçerek şu an bulunduğum pozisyona geldim. Bizim işimize mühendislerin çok büyük katma değeri var ama meslek lisesi mezunu olan, bu işin mutfağından yetişmiş arkadaşlarımız da en az mühendis arkadaşlarımız kadar yetenekli." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Taysad Başkanı Dudaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement