Cömert: Faiz Arttırımı TL'yi Olumlu Etkileyecek - Son Dakika
Ekonomi

Cömert: Faiz Arttırımı TL'yi Olumlu Etkileyecek

Cömert: Faiz Arttırımı TL\'yi Olumlu Etkileyecek

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert, "Yapılan faiz arttırımı piyasa beklentisinin çok üzerinde, bu Türk Lirası'nı olumlu etkileyecek." dedi.

29.01.2014 00:55  Güncelleme: 08:02

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert konuya ilişkin değerlendirmesinde, yapılan faiz artırımının ortalama piyasa beklentisinin çok üzerinde olduğunu belirterek, bunun Türk lirası için oldukça olumlu olacağını söyledi. 

##5601045##

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) ara Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranlarında güçlü bir artışa gitmesinin ardından 2,2516 seviyesinde bulunan dolar/TL, sert bir şekilde düşerek 2,1735'e kadar geriledi.

"FAİZ ARTTIRIMI GÜNDEME GELEMEYECEK"

Faizlerde sadeleşme olmasının da yine olumlu algılanacak bir gelişme olduğuna dikkati çeken Cömert, "TCMB'nin bu denli güçlü bir artırım yapması ve yukarı tarafta da marjı koruyor olması nedeniyle muhtemelen uzun bir süre faiz artırımı konusu gündeme gelmeyecektir" dedi.

"GETİRİ FARKI AÇILACAK"

Tahvil piyasasında son günlerde görülen ters eğimli verim eğrisinin aynen devam edeceğini ifade eden Cömert, hatta bu artış sonrasında kısa vadeler ile uzun vadeli tahviller arasındaki getiri farkının daha da açılacağını dile getirdi. 

"MEVDUAT VE KREDİ FAZİLERİ ARTACAK"

Cömert, "Bu çerçevede 10 yıllık tahvil faizinin çift hane altına düşmesini beklerim. Ancak bankaların fonlama maliyeti artacağından mevduat ve kredi faizlerinin de artacağını hatırlatayım" değerlendirmesinde bulundu.
 

##5601071##
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Cömert: Faiz Arttırımı TL'yi Olumlu Etkileyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • VOLKANPOLAT: Partizan olmanın ne bu ülkeye bir faydası var nede bize, olaylara objektif bakılmalı. Ülkende işe yarar fabrikan yok, cari açık kapansın diye vergileri son limitine kadar arttır, devlete gelir getirecek iki fabrikanıda yabancı sermayeye sat sonuç bu olur tabi. 10 yıldır ne yaptın sorusuna ve bunca parayı nereye harcadın sorusuna yol yaptık diyen yöneticilerle, içerisinde başka sorun yokmuş gibi halen başıörtülü kendi vatandaşlara kin besleyen chp ile, sesi çıkmayan mhp ile bu işler çözüme ulaşamaz. Bu ülkeyi seven tek çözüm yolunun üretimden geçtiğini bilen tek bir adam vardı o da Necmettin Erbakandı onuda yalan ettiler. 39 13 Yanıtla
  • mehmet: Çok olumlu bir karar, dolara euroya yatırım yapanlar yattığı yerden her gün para kazanıyordu.. 13 23 Yanıtla
    VOLKANPOLAT: Merak etme ismi değişti o adamların para kazanma şeklinin, aynı adamlar şimdi kat kat fazlasını faize yatırdıkları paralardan kazanacaklar. 0 0
  • volkanpolat: Yapılan sadece kredi borcu olup ödeyemeyen bir vatandaşın farklı bir bankadan yüksek faizle kredi çekerek borcun arttırılması ve ödeme zamanının ötelenmesi gibidir. Sözün kısası kısa vadede iş görür gibi görünsede uzun vadede kendini kandırmaktır. 26 8 Yanıtla
  • bozkurt: bu merkez bankasıda mı paralelcidir nedir yüksek orandan dolar fazlaca satıp ondan sonra faiz artırmalıydı en az 20 milyar dolar satmalıydı 13 6 Yanıtla
  • ballıcı:D: la burnuma kotu kokular geliyor varyaaa sız askerde cok dayak yersınızzz haa :D 1 0 Yanıtla

Advertisement