TOBB Etü Spm'den İşsizlik Değerlendirmesi Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TOBB Etü Spm'den İşsizlik Değerlendirmesi Açıklaması

TOBB Etü Spm\'den İşsizlik Değerlendirmesi Açıklaması

"Sanayi istihdamında 5 aydır yaşanan düşüşün durması olumlu" "Buna rağmen imalat sanayisindeki kapasite kullanımının azalması ve işsizlikteki artış olumlu beklentilerin önüne geçiyor"

18.02.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezinin (SPM) çalışmasında, sanayi istihdamında 5 aydır yaşanan düşüşün durmasının olumlu olduğu belirtilerek, buna rağmen imalat sanayisindeki kapasite kullanımının azalması ve işsizlikteki artışın, olumlu beklentilerin önüne geçtiği bildirildi.

SPM'nin Misafir Araştırmacısı Esra Doğan ve Yardımcı Araştırmacısı Damla Or tarafından hazırlanan "Sanayide Gelişmeler ve İstihdam Eğilimleri" çalışmanın son sayısında kasım ayı işsizlik oranları değerlendirildi.

Sanayi sektöründe son 5 aydır ılımlı ama kararlı bir düşüş gösteren istihdamın, Kasım ayında artışa geçtiği hatırlatılan çalışmada, bu olumlu gelişmeye rağmen sanayi sektöründeki kapasite kullanım oranlarındaki düşüş ve istihdamın genel seyrinin zayıflamış olmasının, olumlu beklentilerin önüne geçtiği ifade edildi.

Çalışmada, kasım ayında sanayi ve hizmetler sektöründeki istihdam artışına rağmen, tarımdaki 300 bin kişilik istihdam kaybının genel tabloyu olumsuza çevrildiği belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TOBB Etü Spm'den İşsizlik Değerlendirmesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement