Türk Standardları Ensti·tüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, TSE'nin, hem üreticilerin küresel pazarda rekabette avantajlı bir konuma gelebilmesi hem de tüketicilerin aldıkları ürün veya hizmetlerden azami fayda sağlayabilmeleri için kalite altyapısının her alanda yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için yaptığı faaliyetlerin kesintisiz devam ettiğini bildirdi.
Korkmaz, "Avrupa Kalite Haftası" ve "Dünya Kalite Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl 10-17 Kasım'da kutlanacak Avrupa Kalite Haftası'nın temasının, "Sonuçlar için kalite" olarak belirlendiğine dikkati çekti.
Günümüzdeki ekonomik, teknolojik ve politik gelişmelerin daha karmaşık ve kapsamlı rekabet ortamı oluşturduğuna işaret eden Korkmaz, müşterilerinin ihtiyaçlarını iyi anlayan, bu ihtiyaçlara en uygun ürün ve hizmeti sunabilmek için bütün süreçlerini sürekli iyileştiren kuruluşların rekabette öne çıkmayı başardığının altını çizdi.
Korkmaz, tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun, uluslararası standartlarda mal ve hizmet üretiminin rekabetin temel şartı haline geldiğini ifade ederek, bunun da ancak kuruluşlarda tasarımdan başlayarak üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan kalite yönetim sistemlerinin uygulanmasıyla mümkün olabildiğini, 1987 yılında Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) tarafından yayınlanan standartların, yayınlandığı tarihten itibaren en fazla uygulama alanı bulan uluslararası standart haline geldiğini belirtti.
Kalite Yönetim Sistemi standardı (TS EN ISO 9001) ile 1987 yılında başlayan iyileşme sürecinin, değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre geliştirildiğini, 2015'te yapılan revizyonla son şeklini aldığını vurgulayan Korkmaz, son güncelleme ile kalite anlayışının, kuruluşların sürdürülebilir gelişme yaklaşımını benimsemelerini vazgeçilmez bir ön koşul haline getirdiğini vurguladı. Korkmaz, kuruluşların bu standartlar ile faaliyet ve süreçlerini yönetirken müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamayı, maliyetleri azaltarak karlılığı artırmayı, gelişim ve inovasyonu desteklemeyi, risklerin belirlenerek yönetilmesini ve kurumsal sorumluluk anlayışının oluşturulmasını hedeflediğini bildirdi.
Korkmaz, TSE'nin kurulduğu günden bu yana kamu ve özel sektör kuruluşlarında kalitenin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünün altını çizerek, şunları kaydetti:
"Enstitümüzün gerek üreticilerimizin küresel pazarda rekabette avantajlı bir konuma gelebilmesi gerekse tüketicilerimizin aldıkları ürün veya hizmetlerden azami fayda sağlayabilmeleri için kalite altyapısının her alanda yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için yaptığı faaliyetler kesintisiz devam etmektedir. Bu çalışmalar ürün, sistem ve personel belgelendirmeden eğitim programlarına, muayene gözetimden deney ve kalibrasyona kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirilmektedir. TSE yürüttüğü tüm faaliyet ve hizmetlerde, ülkemizde kalite bilincinin yerleşmesini, kaliteli üreten, kaliteli tüketen ve kaliteli yaşayan bir toplum vizyonunun oluşmasını temel amaç edinmiştir.
TSE, 1976 yılından beri tam üye ve Türkiye milli temsilcisi olarak Avrupa Kalite Teşkilatının çalışmalarına 40 yıldır aktif olarak katılmaktadır. TSE'nin ilk kez Avrupa ülkelerine ihraç ettiği kalite belgelendirme modeli olan Müşteri Dostu Kuruluş, Müşteri Dostu Marka Belgelendirmesi de Avrupa Kalite Teşkilatındaki başarılı çalışmalarımızın sonuçlarından birisidir. TSE olarak, kalitenin başarıya ulaşmanın en önemli araçlarından biri olduğunu hatırlatarak Avrupa Kalite Haftasını ve Dünya Kalite Günü'nüzü kutluyorum."
Son Dakika › Ekonomi › Tse Başkanı Korkmaz Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?