Turgutlu'da zeytin hasadı başladı - Son Dakika
Ekonomi

Turgutlu'da zeytin hasadı başladı

Turgutlu\'da zeytin hasadı başladı

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, zeytin hasadına başlandığını, ilçeden bu yıl 7 bin ton zeytin hasadının yapılmasını beklediklerini belirtti.

09.10.2013 23:29

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, zeytin hasadına başlandığını, ilçeden bu yıl 7 bin ton zeytin hasadının yapılmasını beklediklerini belirtti.

Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede zeytinlerin olgunlaşmasıyla hasadına başlandığını ilk hasadın Sinirli köyünde yapıldığını bildirdi.

Üreticinin son yıllarda verimi yüksek olan Edremit ve Trilya türlerinin tercih edilerek ektiğini kaydeden Şenol, zeytin üretiminde çeşidi arttırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile bazı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Şenol, şunları söyledi:

"Bölgemizde Zeytin hasadı şubat ayı sonuna kadar devam edecek. Bu yıl ilçemizden 7 bin ton zeytin hasadı yapılmasını bekliyoruz. Hasat edilecek zeytinin yaklaşık bin tonu sofralık, 6 bin tonu da yağlık olarak kullanılacak. İlçede zeytin üretim alanı her geçen yıl artıyor. Yöre için zeytin alternatif bir ürün haline geldi. Önümüzdeki süreçte zeytin üretimi yapanların sayısının daha da artacağı inancındayız."

Sinirli köyünde hasada başlayan üretici Ramazan Yavuz da, kalitenin bu yıl çok iyi olduğunu yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle rekoltede düşüklük yaşandığını dile getirdi. Yavuz, köyde zeytin alım merkezinin kurulduğunu ve sofralık zeytin işleyen firmaların alım yaptığını akrararak, rekolteki düşüklüklükten fiyatın yaklaşık 4 lira düzeyinde olduğunu ifade etti.

-zeytin hasadı

-turgutlu ziraat odası baş

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Turgutlu'da zeytin hasadı başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement