Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş. - Son Dakika
Ekonomi

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş.

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Torba Yasa"ya ilişkin, "Yürürlüğe giren Torba Yasa ile mağdur olan devlet memurları daha da mağdur edildi Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin"...

11.06.2013 12:26

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Torba Yasa"ya ilişkin, "Yürürlüğe giren Torba Yasa ile mağdur olan devlet memurları daha da mağdur edildi Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Torba Yasa"ya ilişkin, "Yürürlüğe giren Torba Yasa ile mağdur olan devlet memurları daha da mağdur edildi. Ayrıca hükümet tarafından alkol yasağı gibi suni gündemler oluşturularak, daire başkanı ve grup başkanlarının ek göstergesinin 3000'den, 3600'e çıkartılması ört bas edildi" dedi.

Yokuş, yaptığı açıklamada, TBMM'de kabul edilen son "Torba Yasa" ile daire başkanı ve grup başkanlarının ek göstergesinin 3000'den, 3600'e çıkartıldığını ifade ederek, "Bu düzenleme ile aylık ve ikramiye bağlama oranları yüzde 70'den, yüzde 130'a yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adalet ve hakkaniyetten uzak "Torba Yasa'yı onayladı ve 11 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren Torba Yasa ile mağdur olan devlet memurları daha da mağdur edildi. Ayrıca hükümet tarafından alkol yasağı gibi suni gündemler oluşturularak, daire başkanı ve grup başkanlarının ek göstergesinin 3000'den, 3600'e çıkartılması ört bas edildi" dedi.

Yokuş, ek göstergesi düşük olan şube müdürü, müdür, müdür yardımcısı, uzman, uzman yardımcısı, şef, VHKİ, memur, güvenlik görevlisi ve şoförlerin ek göstergesinin artırılması ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele ek gösterge verilmesi beklenirken, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile tüm çalışanların hayal kırıklığına uğradığına dikkat çekti.

-"ÇALIŞANLAR ARASI MAAŞ FARKI AÇILDI"-

Bu uygulama ile çalışanlar arasındaki maaş farkının açıldığını belirten Yokuş, "Hükümet zaman zaman belli bürokratlar için böyle düzenlemeler yapmaktadır. Geçmişte de mülki idari amiri, genel müdür yardımcısı ile savcı ve hakim unvanlarında çalışanlara ücret artışı yapmıştı.

Çalışanlar arasında yapılan bu ayrımcılık, çalışma barışını bozmuş, memurların moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemiştir" diye konuştu.

-"KAMUDA ALT UNVANLARDA ÇALIŞANLARA ADALET YOK"-

Hükümetin "şark kurnazlığı" ile alkol yasasını tartıştırarak kamuoyunu meşgul ettiğini, daire başkanlarının ek göstergesinin artırıldığının kamuoyundan gizlendiğini söyleyen Yokuş, kamu çalışanlarının ise haklı olarak, daire başkanı altında bulunan tüm unvanların ek göstergesinin artırılması ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara da ek gösterge verilmesini beklediklerini belirtti.

"Geçtiğimiz yıl toplu sözleşme masasında tüm memurları ilgilendiren ve 161 maddeden oluşan sorunların çözümü için verdiği sözü tutmayan hükümetin, böyle bir ayrımcılığı yapması kamu çalışanları arasında infial yaratmıştır. Kamu çalışanları arasında yapılan bu ve benzeri adaletsiz uygulamalar çalışma barışını bozmaktadır" diyen Yokuş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Üst düzey yönetici kadrosunda olmayan memurlarımızın büyük bir bölümü geçim sıkıntısı içinde kıvranırken, hükümetin daire başkanı ve gurup müdürlerine özgü çıkardığı yasa, kamuda adalet duygusuna vurulan bir darbe olmuştur.

Türk Büro-Sen olarak; yapılan bu haksızlığı kınıyor, diğer unvanların ek göstergeleri artırılana ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara da ek gösterge verilene kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement