Türk Kumaşı Paris'te Görücüye Çıkıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türk Kumaşı Paris'te Görücüye Çıkıyor

Türk Kumaşı Paris\'te Görücüye Çıkıyor

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, Paris Texworld Kumaş Fuarı'na 89 Türk firması ile katılıyor.

11.02.2013 13:06  Güncelleme: 13:50

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), bu yıl 20'ncisi düzenlenen Paris Texworld Kumaş Fuarı'na 89 Türk firması ile katılıyor.

Dünyanın tekstil alanındaki en önemli etkinliklerden birisi olan Texworld Paris Kumaş Fuarı 12-15 Şubat tarihleri arasında Paris Le Bourget'te gerçekleştirilecek. Kumaş, ipek aksesuarlar, nakış işleri, triko, baskı ve grafik sanatları, pamuk, yün, linen, dantel, elyaf, tekstil baskı, tekstil makineleri, kot ve giyim kumaşı ürün gruplarının sergileneceği fuara dünyanın dört bir yanından 800'ün üzerinde firma katılacak.

Son yıllarda düzenlemiş olduğu pek çok çalıştay, Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı, uluslararası fuarlara milli katılım, alım heyetleri, trend alanları, seminerler gibi etkinliklerle tekstil sektöründe önemli gelişmelere imza atan UTİB, fuara 89 firma ile katılacak.

Türk kumaşının tanıtımı için çalışmalar sürdürdüklerini dile getiren UTİB Başkanı İbrahim Burkay, "Tekstil sektörünün en önemli moda merkezlerinden biri olan Paris'te Türkiye Tekstil Sektörü, prestijli bir konum elde etti. Fuar sonuçlarında aldığımız tepkiler ve ihracatımızda yakaladığımız artış son birkaç yıldır yaptığımız faaliyetlerin yansımaları oldu ve 2013 yılına yüzde 24 artışla çok iyi bir başlangıç yaptık. Sektör adına belirlediğimiz hedefler doğrultusunda dünyanın neresinde olursa olsun fuarlara katılım sağlamaya çalışıyoruz ve Texworld Fuarı'nda da yüksek firma katılımı ile yer alacağız" dedi.

PremiereVision Paris ve Texworld Fuarları'nın aynı tarihlerde düzenlenmesine de değinen Burkay "Dünyanın en prestijli kumaş fuarları arasında yer PremiereVision Paris ve Texworld fuarlarının aynı tarihlerde düzenlenmesi Türkiye Kumaş Sektörü'nün tanıtımı için önemli bir fırsat. Bizler de UTİB olarak bu yıl, 'Turkish Fashion Fabrics' konsepti ile havaalanları, metrolar, fuar alanı çevrelerinde reklamlar verdik. Paris'in pek çok noktasında reklamlarımızı göreceksiniz" diye konuştu.

Kumaş çeşitliliği ve sayısı bakımından dünyanın en büyük kumaş fuarlarından biri olarak nitelendirilen Texworld, tekstil ve giyim sektörü profesyonellerini bir araya getiriyor. Türk firmalarının da ürün, kalite ve tecrübelerini sergileyeceği fuarda ayrıca, tekstil sektörünün önde gelen profesyonelleri tarafından sürdürülebilirlik, trendler, yenilikler ve temalar üzerine seminerler verilecek. - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk Kumaşı Paris'te Görücüye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement