Turkcell Konferansına Katılan Pazarlama Gurusu Godin: "Pazarlama Profesyonellerinin İşi... - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell Konferansına Katılan Pazarlama Gurusu Godin: "Pazarlama Profesyonellerinin İşi...

Turkcell Konferansına Katılan Pazarlama Gurusu Godin: "Pazarlama Profesyonellerinin İşi...

Bu yıl altıncısı düzenlenen Turkcell Akademi Pazarlama Konferansı'na bestseller kitap fabrikası ve pazarlama alanında deha kabul edilen Seth Godin konuk oldu.

29.01.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl altıncısı düzenlenen Turkcell Akademi Pazarlama Konferansı'na bestseller kitap fabrikası ve pazarlama alanında deha kabul edilen Seth Godin konuk oldu. İş ve pazarlama dünyasının önde gelenleri ve Turkcell çalışanı yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı konferansta bir konuşma yapan Godin, endüstriyel ekonominin yerini "bağlantı ekonomisi"ne bıraktığını vurguladı. Artık ortak ilgi alanlarının oluşturduğu kabileler halinde yaşandığını ifade eden Seth Godin, internet ağı daha güçlü hale geldikçe daha fazla insanın bağlantılar kurmak üzere bu ağa katıldığını söyledi.

Konferansta "Hepimiz Acayibiz" başlıklı bir konuşma yapan Seth Godin, Turkcell logosuna gönderme yaparak, "Logosu uzay teknolojisini anımsatacak kadar iddialı bir şirket tarafından davet edilince çok heyecanlandım. Zaten Turkcell'in neler yaptığına dair bilgim vardı, buraya gelince hiç kuşkum kalmadı, bu üstün teknoloji sayesinde emin ellerdesiniz ve çok şanslısınız" dedi. Godin, İstanbul'un da coğrafi konumu, kültürel yapısı ve köprüleri ile fiziksel bağlantılar üzerine kurulu bir kent olduğunu belirtti.

-"SÜRÜNGEN BEYİNE KARŞI ÇIKALIM"-

Konuşmasında, tüketim tabanını oluşturan "normal" insanların sayısının hızla azaldığını belirten Godin, pazarlama alanında artık "Farklı insanlara farklı davran" mottosunun geçerli olduğuna işaret etti. Godin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Endüstri ekonomisi, size söyleneni en iyi şekilde yerine getirmenizi gerektiriyordu. 20. yüzyıl boyunca bu yöntemle önemli başarılar elde edildi. Oysa artık endüstriyel ekonomiden "bağlantı ekonomisi'ne geçtik. İnternet etkisiyle oluşan yeni dünya, pazarlama alanında da yaygın reklam ve tanıtımın hegemonyasını kırdı. En meşhur markalar, ortalama insana ortalama ürünler sunanlar değil. Bugün artık kimse diğerlerinin aynısı olan bir ürünü satın almak istemiyor."Artık ortak ilgi alanlarının oluşturduğu kabileler halinde yaşandığını ifade eden Seth Godin, internet ağı daha güçlü hale geldikçe daha fazla insanın bağlantılar kurmak üzere bu ağa katıldığını söyledi. Kendine has özellikleriyle farklılaşan bu "kabile" türü topluluklarda liderliğe ihtiyaç olduğunu belirten Godin, dinleyicilere "Kendinizi ait hissettiğiniz kabile hangisiyse bulun ve ona liderlik edin." önerisinde bulundu. Bağlantı ekonomisinde koordinasyon, güven, izin ve fikir alışverişi ile değer yaratıldığını ifade eden Godin, tüm bunların cömertlik ve sanat temellerine dayandığını söyledi. Ünlü yazar, pazarlama profesyonellerini, "Benim işim patronumu mutlu etmek, bana söyleneni yapmak diyemezsiniz. Sürünün bir parçası olmak istemiyorsanız siz de "başını yerden kaldırma' diyen sürüngen beyine karşı çıkmalısınız" sözleriyle harekete geçmeye davet etti.

Öte yandan etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Meltem Kalender Öztürk şunları söyledi:"Turkcell Akademi Pazarlama Konferansları'nı bundan altı yıl önce çalışanlarımızın gelişimi odağı ile başlatmıştık. Konferansların gördüğü büyük ilgi sonucu, bu ortamın kapsamını bilgiyi paylaşma hedefiyle genişlettik. Bugüne dek Turkcell ekosistemindeki 60 bin kişi Turkcell Akademi'nin eğitimlerinden faydalandı. Geçtiğimiz günlerde eğitimlerimizi dijital ortama taşıyarak, turkcell.com.tr/akademi adresi üzerinden erişilebilen Turkcell Dijital Akademi'yi kurduk. Bugün de ilk kez Pazarlama Konferansı'nı Turkcell Dijital Akdemi portalinden canlı yayınlayarak, tüm Turkcell'lilere Seth Godin'i dinleme fırsatı sunduk. Bundan sonra da yalnızca teknoloji ile değil aynı zamanda eğitim ve gelişim hamleleri ile ülkemize ve insanımıza fayda sağlamaya devam edeceğiz."

-GODİN HAKKINDA-

New York Mount Vernon'da doğan Seth Godin, 1982 yılında Tufts Üniversitesi'ndenbilgisayar ve felsefe alanında mezun oldu. Godin'in Stanford Üniversitesi iş idaresi ve yönetimi dalında MBA derecesi bulunuyor. Seth Godin'in tüm dünyada yayımlanmış ve 35'den fazla dile çevrilen 17 kitabı bulunuyor. Hemen her kitabı en çok satanlar listesine giren Godin; sanayi sonrası devrimi, fikirlerin yayılma şekli, pazarlama, liderlik ve her şeyin değişimi konusunda yazmaktadır. Seth Godin, Lincphin,Tribes, The Dip ve Purple Cow'dan isimli kitaplarıyla tanınıyor.Konuşma ve yazarlığın yanı sıra Godin; quiddo.com isimli Amerika'nın en hızlı büyüyen ve yoğun trafiğe sahip sitenin kurucusudur. Bloğu dünyadaki en ünlü bloklarından biri olarak ün yapmış durumda. Yazar ve blogger olmadan önce, kendisinin ilk internet şirketi olan Yoyodyne, 1998 yılında Yahoo! tarafından satın alındı. Şirket, Godin'in "İzinli Pazarlama" adını verdiği etik doğrudan online mesajların kullanımının öncüsüdür. Seth Godin, bir yıl boyunca Yahoo!'da doğrudan Pazarlama Başkan Yardımcılığı yaptı.Yakın zamanda Godin bir kez daha yayıncılık dünyasının ezberini bozarak, Kickstarter tekniği ile 4 kitaptan oluşan bir seri başlattı. Kampanya 3 saat içinde amacına ulaşarak bu yolla yapılan gelmiş geçmiş en iyi kitap projesi olma unvanına ulaştı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Turkcell Konferansına Katılan Pazarlama Gurusu Godin: 'Pazarlama Profesyonellerinin İşi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement