Turkcell, Şimdi de Tablet Pazarına Girdi - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell, Şimdi de Tablet Pazarına Girdi

Turkcell, Şimdi de Tablet Pazarına Girdi

700 bin akıllı telefon satan Turkcell, tablet pazarına hızlı bir giriş yaptı.

12.02.2013 14:59  Güncelleme: 15:04

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, "T serisi akıllı telefonlarda yaklaşık 700 bin satış rakamıyla bu yolda önemli bir başarı yakaladık 700 bin T serisi akıllı telefon satan Turkcell, tablet pazarına da giriş yaptı. Turkcell Tablet, ayda 59 TL'den başlayan fiyatlarla 14 Şubat'tan itibaren satışa sunulacak.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, yeni ürünün tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Turkcell T serisi ile mobil internet ve akıllı telefonların sunduğu kolaylıkların geniş kitleler için erişilebilir hale gelmesini ve iyi bir akıllı telefon deneyimi sunmayı amaçladıklarına söyledi. Tablet pazarının Türkiye'de büyük bir hızla geliştiğini ve 2011-2012 arasındaki bir yılda 32 katlık artış meydana geldiğini belirten Emre Sayın, 2013'te tablet pazarında 900 bin civarında bir satış beklendiğini kaydetti.

-ANDROİD PAZARININ YÜZDE 21'İ TURKCELL T SERİSİ-

Emre Sayın, Turkcell'in kendi markasını taşıyan ilk tableti müşterilerine sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, hafif ve ince yapısı, ideal ekran boyutu, üstün performans sunan işlemcisi ve 3G ile her yerde hızlı internet sağlayan özelliğiyle Turkcell Tablet'in, gerek iş gerek eğlence amaçlı kullanımlarda en iyi deneyimi sağlamayı hedeflediğini ifade etti. Sayın "T serisi akıllı telefonlarda yaklaşık 700 bin satış rakamıyla bu yolda önemli bir başarı yakaladık. Bugün Android işletim sistemli akıllı telefon pazarının yüzde 21'ini T serisi oluşturuyor. Turkcell Tablet ile bu başarı ve deneyimi şimdi de tablet pazarına taşımayı hedefliyoruz. Ancak tablette kullanıcı deneyimi, mobilite ve kolay erişilen kaliteli içerik çok daha fazla önem kazanıyor. Tablet pazarına Turkcell ismi ile giriş yaparken, donanımından yazılımına, deneyiminden abonelerimizin kullanacağı içeriğe kadar her ayrıntısı üzerinde titizlikle durarak, hızlı, kaliteli ve üstün mobil internet deneyimini müşterilerimize sunacak bir ürün ortaya çıkarmak istedik" dedi.

-"1 YILDIR ÇALIŞIYORDUK"-

Turkcell Tablet için yaklaşık 1 yıl çalıştıklarını belirten Sayın "Gerek tasarımı gerek 3G'nin bulunduğu her yere hızlı internet avantajı ile müşterilerimizin her türlü ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak bir cihaz ortaya çıkardık. Ayrıca, bilgiye ve eğlenceye erişimde güçlü bir araç olan Turkcell Tablet'e sahip olanlar, kontrat ücretine dahil olan Turkcell Eğlence Paketi ile de eğlenceye doyacaklar. Yüksek standartlara sahip, fonksiyonel Turkcell Tablet ile pazarda önemli bir ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

-"EN İNCE VE EN HAFİF"-

Pegatron işbirliğiyle üretilen Turkcell Tablet'in Android 4.1.1 JellyBean işletim sistemine 10.1" Wideview IPS LCD ekrana sahip olduğunu, çözünürlüğünün ise 1280x800 olduğunu hatırlatan Emre Sayın "Kurumsal uygulamalardan oyuna kadar birçok kullanım alanı için üstün performans sağlayan en gelişmiş 4 çekirdekli işlemcilerden olan Vidia T30SL 1.2 Ghz, QuadCore işlemcisini barındıran Turkcell Tablet'in 8 MP arka ve 2 MP ön kamera desteği, HD video ve panoramik fotoğraf çekerek keyifli anları yüksek kalitede kayıt altına alma şansı sağlıyor. 16 GB dahili hafızasına ek olarak MicroSD desteğiyle gelen cihaz hem 3G hem Wi-Fi desteği sayesinde her an her yerde internete sınırsız erişim fırsatı sunuyor. Turkcell Tablet 226x175.4x8.4 mm boyutları ve 545 gram ağırlığı ile piyasadaki en ince ve hafif tabletlerden biri durumunda" dedi.

-"EĞLENCE PAKETİ İLE MÜZİK, KİTAP, TV, DERGİ HER AN KULLANIMA HAZIR"-

Turkcell Tablet'in Turkcell Teknoloji mühendisleri tarafından tasarlanmış ve Turkcell uygulamaları ve içeriği ile zenginleştirilmiş ara yüzü ile kullanıcılarına içerik odaklı iyi bir tablet deneyimi sunmayı hedeflediğini vurulayan Emre Sayın, şu bilgileri verdi:

"Turkcell Tablet'e özel geliştirilen Turkcell Eğlence Paketi sayesinde Turkcell Müzik, Turkcell TV, Turkcell Dergilik ve Turkcell Kitaplık servisleri Tablet'in ana ekranlarında kullanıma hazır olarak geliyor. Turkcell Tablet kullanıcıları Turkcell TV Sinema Paketi ile 50'den fazla canlı TV kanalı ve 300'den fazla filmi her an her yerden izleyebilecek. Ayrıca 3 milyondan fazla şarkı içeren Turkcell Müzik'ten diledikleri şarkıları dinleyebilecekler. Ayrıca şimdi satın alanlar 24 ay boyunca her ay 50 ücretsiz şarkı (toplamda bin 200 şarkı) indirebilecekler. 4 binden fazla kitabın yer aldığı Turkcell Kitaplık ile 7 kitap, Turkcell Dergilik ile de Türkiye'nin en popüler dergileri ücretsiz gelecek."

-EĞLENCE PAKETİYLE BİRLİKTE AYDA 59 TL-

Satın alma bilgilerini de aktaran Emre Sayın Turkcell abonelerinin Turkcell Tablet'e 24 ay taahhütlü olarak ayda 59 TL karşılığında sahip olabileceklerini, bu fiyata 27 TL değerindeki 250 MB internet ve Turkcell Eğlence Paketi içeriği ve özel deri kılıfın da dahil olduğunu söyledi. Emre Sayın, kurumsal müşterilerin ise 1 GB internet paketi dahil 24 ay kontratla ayda 65 TL karşılığında Turkcell Tablet satın alabileceklerini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Turkcell, Şimdi de Tablet Pazarına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement