Türkiye'de Temassız Kart Toplu Taşımada Kullanılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'de Temassız Kart Toplu Taşımada Kullanılıyor

Türkiye\'de Temassız Kart Toplu Taşımada Kullanılıyor

Visa Europe'un Temassız Kartlar Araştırması'nın ikincisine göre, Türkiye'deki kart sahiplerinin büyük çoğunluğu, kartlarını toplu taşımada kullanmayı tercih ediyor.

09.01.2012 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Visa Europe'un Temassız Kartlar Araştırması'nın ikincisine göre, Türkiye'deki kart sahiplerinin büyük çoğunluğu, kartlarını toplu taşımada kullanmayı tercih ediyor.

Türkiye, İngiltere ve Polonya'da toplam 6 bin 835 kişiyle yapılan araştırmaya göre, Türkiye, Haziran-Ağustos 2011 döneminde temassız kart kullanımında diğer iki ülkeyi geride bırakırken, Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 47'si, Polonya'dakilerin yüzde 40'ı, İngiltere'dekilerin yüzde 24'ü, temassız kartlarını kullandı.

Toplu taşıma, Türkiye'de temassız kartların "en fazla avantaj sağladığı" kullanım alanı olarak öne çıktı. Türkiye'de tüketicilerin yüzde 60'ı toplu taşımada çipli kartların yerine temassız kart kullanımı olması halinde

"temassız'ı tercih edeceğini ifade ederken, bu oran Polonya'da yüzde 49, İngiltere'de yüzde 33 oldu.

Türkiye'de temassız kartlarını düzenli olarak kullanmayan, ancak nakit yerine temassız kartı toplu taşımada kullanmaya istekli olanların oranı yüzde 80 oldu.

Türkiye'deki 4 kart sahibinden biri, ödeme sırasında cebinde para aramak zorunda kalmamayı büyük avantaj olarak gördüğünü belirtti. Aynı gerekçeyi söyleyen Polonya'daki kart sahiplerinin oranı yüzde 16, İngiltere'deki kart sahiplerinin oranı 12'de kaldı.

Türkiye ve Polonya'daki kullanıcıların yüzde 89'u temassız teknolojisinin mobil ödemeler gibi gelişmiş ödeme yöntemlerinin ilk aşaması olduğunu düşünürken, İngiltere'deki kullanıcılar arasında bu görüşü destekleyenlerin oranı yüzde 84 oldu.

Türkiye'deki temassız kart sahipleri, mobil telefonla temassız ödeme yapmak konusunda diğer iki ülkedekilerden daha istekli görünüyor. Araştırmaya katılan, Türkiye'deki kart kullanıcılarının yüzde 67'si Polonya'dakilerin yüzde 47'si, İngiltere'dekilerin yüzde 27'si, bu ödeme yöntemini kullanmaya yatkın olduğunu söyledi.

Söz konusu üç ülkedeki kart sahiplerinin büyük oranı, gelecekte temassız teknolojilerin nakitten daha yaygın bir ödeme seçeneği olacağını öngörürken, Polonya ve Türkiye'deki kart sahipleri içinde bu görüşü savunanların oranı yüzde 79 iken, İngiltere'dekilerin 73'ü temassızın nakitten daha fazla kullanılacağını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'de Temassız Kart Toplu Taşımada Kullanılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement