Türkiye'nin Moda Çıtası Yükseliyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin Moda Çıtası Yükseliyor

Türkiye\'nin Moda Çıtası Yükseliyor

IFW'de IMG ile yeni dönem başlıyor.

11.07.2012 15:04  Güncelleme: 15:00

Türk moda endüstrisinin dünyaya açılan penceresi IFW'yi 2013 yılından itibaren IMG'nin düzenleyeceğini bildiren İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Böylece IFW'yi bir segment daha yukarı taşırken uluslar arası kimliğini daha da ön plana çıkarmış olacağız" dedi.

Türk moda endüstrisinin dünyaya açılan penceresi Istanbul Fashion Week (IFW), önemli bir dönemece giriyor.

Bu çerçevede IFW Komitesi, tüm dünyanın büyük bir ilgi ile takip ettiği New York, Londra, Milano ,Berlin, Moskova, Tokyo, Sidney ve Hindistan gibi dünyanın önde gelen moda haftalarını düzenleyen IMG ile stratejik işbirliği yapma kararı aldı.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB)Başkanı Hikmet Tanrıverdi, IFW Komite Başkanı Volkan Atik, Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Öncel, Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi İstanbul Moda Akademisi Direktörü Seda Lafçı ile IMG Moda, Global Üretim Direktörü Jarrad Clark'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında işbirliğine ilişkin bilgi verildi.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, IFW ile Türk moda endüstrisinin kabuk değiştirdiğini belirterek, buna paralel olarak Türkiye ile ilgili dünyadaki ezberlerin bozulmaya başlandığını söyledi.

IFW KENDİ SINIRLARINI AŞTI

Bu yıl 10-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek IFW'nin tasarım, moda ve marka kavramlarını aynı çatı altında buluşturduğunu ifade eden Tanırverdi, sektörün bu eksende büyümesinde önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Hikmet Tanrıverdi şöyle devam etti.

"Geride kalan İstanbul Fashion Week'lere baktığımızda sektör ve ülkemiz adına bizleri gururlandıran, bir fotoğrafla karşılaşıyoruz.

IFW'leri bugüne kadar toplam 180 binin üzerinde insan izledi.

Marka ve tasarımcılarımız 126 defile gerçekleştirdi.

3 bin civarında yabancı alıcıyı ağırladık.

Defileleri 3 bin 250 yerli, yaklaşık bin 500 yabancı gazeteci takip etti.

Sadece yurt içinde yaklaşık 7 bin habere konu olduk.

200 milyon doların üzerinde reklam eş değeri yakaladık.

Bu rakamlar sadece ulusal yazılı basın için geçerli. Yurt dışı yayınların yanı sıra TV, radyo ve sosyal medyayı eklediğimizde yaratılan değer çok daha yukarılara çıkıyor.

Bugün artık yeni bir eşiğe geldik. Çıtanın çok daha yukarılara çıkarılması gerekiyor. İlk başlarda İsmail Kutlu ardından Süleyman Orakçıoğlu, Cem Kaprol, Volkan Atik arkadaşlarımızın büyük gayretleriyle Türkiye için çok iyi noktalara gelen IFW'ye artık bu gömlek dar geliyor. Bu gömleği geliştirmek, global moda endüstrisinde daha fazla söz sahibi olabilmek için yeni açılımlara ihtiyaç duyduk. Bu birikim, donanım ve yönetim becerileriyle dünya markası olan IMG ile el sıkıştık.

IMG ile yaptığımız stratejik işbirliği anlaşmasıyla 2013'ten itibaren işin uygulamaya yönelik yönetimini kendilerine vereceğiz. Böylece IFW'yi bir segment daha yukarı taşırken uluslar arası kimliğini daha da ön plana çıkarmış olacağız."

JARRAD CLARK: IFW'NİN DEĞERİNİ DAHA DA ARTIRACAĞIZ

IMG Moda, Global Üretim Direktörü Jarrad Clark ise tasarım yeteneği ve üretim gücü ile önemli bir birikime sahip olan Türkiye'nin, dikey büyüyen pazarıyla benzersiz bir avantaja sahip olduğunu söyledi.

IMG olarak kendilerinin 2013 yılından itibaren İstanbul Moda Haftası'nda sorumluluk alacaklarını vurgulayan Jarrad, şöyle devam etti:

"Bizler IMG'nin küresel kaynaklarını, nüfuzunu ve uzmanlığını kullanarak modanın temel unsurlarıyla kurum markaları arasında görünmez bir bağ kuran çözümler sunuyoruz.

Dünyanın en iyi modellerini, lider konumundaki tasarımcılarını, en nüfuzlu fotoğrafçılarını, sanat yönetmenlerini ve stilistlerini temsil ediyoruz. Dünya çapında moda etkinliklerini organize ederken sektörün en iyi organizasyonlarının ve federasyonlarının çoğunu da temsil ediyoruz.

New York, Londra, Milano, Berlin, Tokyo, Avustralya, Toronto, Bombay ve Rusya'da düzenlenen moda haftaları ile Kanada, Hindistan, Birleşik Krallık ve Doğu Avrupa'da yeni oluşturulan tasarımcı programları da dâhil olmak üzere önde gelen moda etkinliklerini ve inisiyatifleri gerçekleştiren küresel bir topluluğuz.

IMG Fashion olarak İTKİB ile IFW'nin edindiği yeri güçlendirmek için stratejik ortaklık oluşturduk. Bu ortaklık, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Birleşmiş Markalar Derneği, Moda Tasarımcıları Derneği ve İstanbul Moda Akademisi'nin de aralarında bulunduğu birçok organizasyonun ortak çabası ve IMG ile Doğuş Grubu'nun ortak girişimiyle gerçekleştirildi. İstanbul, dünya standartlarında bir podyum ve gösteri unsuru eklenerek, bölgesel ve uluslararası varlığını daha da sağlamlaştıracak benzersiz bir platforma sahip.

Şimdi, İstanbul'un gelişen moda camiası, hiç şüphesiz ki bu yeni etkinlikten ve işbirliğinden yola çıkıp tanıtım ve pazarlama imkânlarını geliştirerek büyüyecek, Türk tasarımcıları için de imkânlar artacaktır.

Her ne kadar 2013 itibariyle sorumluluk alacak olsak da 10-13 Ekim tarihlerinde yapılacak IFW'de yerel tasarımcılar ve üreticiler için, podyum için koleksiyon hazırlama, gösteri yapımı, pazarlama, halkla ilişkiler, markalaşma ve sektör odaklı pek çok konuda bir dizi atölye çalışması düzenleyeceğiz. Bu atölyelerde IMG olarak, İstanbul Moda Haftasının geleceğine ilişkin daha fazla duyuru yapacağız."

Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi, varılan anlaşma ile Türk tasarımcıların kendilerini çok daha güçlü bir şekilde ifade edebileceklerini belirtirken, stratejik işbirliğini IFW'nin geldiği nokta açısından son derece önemsediğini söyledi.

BMD Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Öncel ise İstanbul'un bir moda kenti haline gelmesinin ancak moda sektörünün daha da ileri gitmesiyle mümkün olabileceğine işaret ederek, "IMG ile yapılan anlaşmanın ardından daha küresel işlemlere imza atabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin Moda Çıtası Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement