Türkiye'nin Notu Yatırım Yapılabilir Seviyede - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin Notu Yatırım Yapılabilir Seviyede

Türkiye\'nin Notu Yatırım Yapılabilir Seviyede

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Burak Saltoğlu, Fitch'in not kararının Türkiye'nin global krizde kendi cephaneleri azalırken ek bir destek olarak görülebileceğini belirtti.

06.11.2012 10:31

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu, Fitch'in not kararının Türkiye'nin global krizde kendi cephaneleri azalırken ek bir destek olarak görülebileceğini belirtti.

Fitch'in kararını değerlendiren Saltoğlu, not artışının özellikle şu ortamda oldukça olumlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Nedeni ise bizdeki bazı makro riskler makul seviyedeyken diğer bir çok ülkenin risklerinin artması diyebiliriz. Şu haliyle Türkiye'nin global krizde kendi cephaneleri de azalırken ek bir destek olarak da görebiliriz. Bundan sonra neler olabilir kısmında özellikle borsa faiz tarafında önemli bir kısmı fiyatlanmış diye düşünebiliriz. Özellikle kriz yönetiminde bundan sonrası için bir avantaj. Cari açık ve finansmanında faydalı olacaktır. Bu avantajı da iyi kullanmak gerekiyor görüşündeyim."

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin Notu Yatırım Yapılabilir Seviyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement