"Türkiye'ye Net Sermaye Akışlarında Uzun Süren Bir Yavaşlama Beklemiyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

"Türkiye'ye Net Sermaye Akışlarında Uzun Süren Bir Yavaşlama Beklemiyoruz"

"Türkiye\'ye Net Sermaye Akışlarında Uzun Süren Bir Yavaşlama Beklemiyoruz"

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins: "Türkiye'ye net sermaye akışlarında uzun süren bir yavaşlama beklemiyoruz" "Her ne kadar banka ve şirketlerin borçlanma vadelerinde kısalma olsa da borç çevirme rasyoları yüksek" "Fed tahvil alımının azaltılması piyasalarda en azından kısmen fiyatlanmış.

20.12.2013 11:10

GÖKHAN KURTARAN - Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aylık tahvil alım miktarını azaltması sonrasında, Türkiye'ye net sermaye akışlarında uzun süren bir yavaşlama beklemediklerini kaydetti.

Fitch Ratings'in Londra'daki merkezinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rawkins, Fed'in 2014'ün Ocak ayından aylık 85 milyar dolar olan tahvil alımını 10 milyar dolar azaltma kararına ilişkin olarak, "Fed tahvil alımının azaltılması piyasalarda en azından kısmen fiyatlanmış durumda..." dedi.

Ani duruşla sonuçlanacak bir seyir beklemediklerini belirten Rawkins, yüksek miktarda dış sermaye gereksinimi olan ülkelerin sermaye akışları ve sermaye algısına ilişkin daha kırılgan olduğunu dile getirdi.

"2014 için yüzde 3,2 büyüme bekliyoruz"

Türkiye ekonomisine ilişkin öngörülerini de paylaşan Rawkins, "Türkiye ekonomisi, risklerin yeniden fiyatlanmasına ve bankaların kredi büyümesi yavaşlamasına uyum sağlarken, 2014 yılında, bu yıl sonu için beklentimiz olan yüzde 3,7'den daha az, yüzde 3,2 seviyesinde bir ekonomik büyüme bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Fed'in aylık tahvil alımında 10 milyar dolarlık azaltmaya giderek parasal genişlemeden çıkışı başlatmasının Türkiye'nin net sermaye girişlerine etkisine ilişkin Rawkins, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye'ye net sermaye akışlarında uzun süren bir yavaşlama beklemiyoruz. Her ne kadar banka ve şirketlerin borçlanma vadelerinde kısalma olsa da borç çevirme rasyoları yüksek. Buna karşın, Türkiye'de faiz ve kur şoklarına en çok bankacılık dışı özel sektör maruz kalıyor. Daha yüksek borçlanma maliyetlerinin daha düşük yatırım ve büyüme ile beslenmesi beklenebilir." - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Türkiye'ye Net Sermaye Akışlarında Uzun Süren Bir Yavaşlama Beklemiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement