Ünlü Modacılardan Kış Trendleri - Son Dakika
Ekonomi

Ünlü Modacılardan Kış Trendleri

Moda dünyasının önemli isimleri Haşema Tekstil’in organize ettiği kahvaltı programında bir araya geldi.

18.12.2013 20:05

Sezonun en sontrendlerini bayanlar için değerlendiren ünlü isimler, bu kışa siyah, bordo ve zümrüt yeşili renklerinin damga vuracağını söyledi.

Haşema firmasının lansmanı Lokma Cafe’de düzenlenen kahvaltı organizasyonu ile gerçekleşti. Geleneksel hale getirilmesi planlanan kahvaltının ilki, moda dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Programa, Aybike Begüm Şimşek, Aslıhan Gülgör, Aslı Kırlı, Elif Almak, Esma Yılmaz, Filiz YetimKüçükgencay, Gönül Kolat Susam, Merve Akaydın, Nurdan Işık Heybeli, Nurcan Yazıcı Küçükakyüz, Oya Okur Erciyes ve Zehra Uçar başta olmak üzere çok sayıda ünlü katıldı. Ayrıca organizasyon moda dünyasından önemli isimlerin şıklık yarışına da sahne oldu.

Haşema Tekstil İmalat Müdürü Bincan Arıkan, “Bizim ilk organizasyonumuz bu. Bundan sonraki zamanlarda daha sık bu tür organizasyonlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Genç arkadaşların birçok alandaki fikirlerini almak da bizim için önemli. Aralarında tasarımcılar, çok genç işletmeciler var ve onların her birini tanımak bizim için çok keyifli” ifadelerine yer verdi.

Haşema markası olmasa bile tesettürlü mayonun Haşema diye anıldığına dikkat çeken modacı Gönül Kolat Susam, “Haşema kendini ispat etmiş bir firma. Lansmanları ile de kendilerini daha iyi tanıttılar. Çok mantıklı ilerlediklerini düşünüyorum. Tesettürlü hanımlara hitap etmeleri ve bir ilki gerçekleştirdikleri için kendilerini başarılı buluyorum. Allah yollarında muvaffak etsin” şeklinde konuştu. Sezonun yükselen trendleri hakkında bilgi veren Kolat, bu kışın hit renklerinin bordo, zümrüt yeşili ve siyah olduğunu söyledi. Ayrıca Kolat, volanlı eteklerin ve deri detayların da ön plana çıktığını belirtti.

'PLAJ MODASI İÇİN HAŞEMA’YA İHTİYACIMIZ VAR'

Sektörünün ilki ve literatüreHaşema ismini veren firmanın lansmanında oldukları için memnuniyetini dile getiren StudioNish sahiplerinden Merve Akaydın, “Giyim sektöründe olan ve mağazacılık yapan biri olarak insanları giydirmek için uğraşıyoruz. Yazın da plajlarda Haşema kendini gösteriyor. Ben de kendi mağazamda Haşema’yı bulundurmak istiyorum. Çünkü müşterimin ihtiyacı olan bir ürün. Bayanlar, günlük hayatta, akşam yemeğinde ve tabi ki plajda şık olmak istiyor. Özellikle plajdaki şıklık çok önemli fakat plaj giyimi tesettürlü bayanlar için büyük bir sıkıntı. Bir mağazacı olarak değil de tesettürlü bayan olarak söylüyorum, Haşema’nın bizi plaj şıklığına kavuşturmasını istiyoruz. Çünkü biz her alanda olduğu gibi orada da şık görünmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haşema’nın tesettürlü bayanlar dışında mutaassıp giyinenlere de hitap ettiğini söyleyen Akaydın, “Bikini ve mayo tarzında giyinmek istemeyen ve daha uzun ürünler tercih eden bayanlar, şort, kanvas ve ara boylar tercih ediyor. Haşema ürünlerini o açıdan çok başarılı buluyorum. Modern çizgilerde ve değişik renklerde plaj modası için Haşema’ya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Denize ve havuza girmenin zor olduğu dönemlerde Haşema’nın büyük bir kurtarıcı olduğunu belirten moda tasarımcısı Elif Almak, “Haşema’nın çizgisini ve ilerleyişini çok güzel buluyorum. İyi bir yolda ilerliyor ve birçok firmaya örnek oluyor” dedi. 2013-2014 kışı için ise öncelikle derilerin çok moda olduğunu ve kürk etek ve yeleklerin bu sezon tavan yaptığını vurgulayan Almak, renk çizgisinde de siyah, zümrüt yeşili ve bordonun hakim olduğunu söyledi.

Moda tasarımcısı ve Hayalen Moda Evi’nin sahibi Filiz Yetim Küçükgencay, “Bu toplantı hepimiz için ortak bir noktada paylaşım oldu ve herkes fikirlerini ortaya döktü. Haşema benim ilk göz ağrılarımdandır. 2006-2007 senelerinde koleksiyonlarını kendi bünyelerinde hazırlamıştım. Dünya çapında da tesettür mayosunu ilk üreten firma olduğu için herkesin aklında kaldı” şeklinde konuştu.

Bu sezon 70’ler ve 80’lerin modasının gündemde olduğunu ve renk cümbüşü yaşandığını söyleyen Küçükgencay, “Kış soğuk geçiyor, genelde kaşeler, kaşmirler, keçeler ve buklet kumaşlar ağırlıkta. Uzun paltolar, salaş kıyafetler, uzun etekler, çelik örmeler ve özellikle son iki sezondur her şeyi kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

Programının sonunda, Haşema Tekstil tarafından hazırlanan hediye paketleri katılımcılara takdim edildi.

BANU EZBER

İSTANBUL

Ünlü Modacılardan Kış Trendleri
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ünlü Modacılardan Kış Trendleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement