Van'da çiftçilere 10 bin adet badem ve ceviz fidanı dağıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

Van'da çiftçilere 10 bin adet badem ve ceviz fidanı dağıtıldı

Van\'da çiftçilere 10 bin adet badem ve ceviz fidanı dağıtıldı

Van'ın Başkale ilçesinde, Başkale Ziraat Odası ile Van Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde çiftçilere 10 bin adet badem ve ceviz fidanı dağıtıldı. Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, ceviz ve badem üretimini artırmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, çiftçilerin çabasıyla ilçedeki meyve yetiştiriciliğini geliştireceklerini söyledi.

24.11.2023 14:42  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Başkale Ziraat Odası ile Van Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde ilçede meyve üretimini artırmak için çiftçilere 10 bin adet badem ve ceviz fidanı dağıtıldı.

Çiftçilere yönelik yapılan çalışmaları anlatan Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, ceviz ve badem üretimini artırmak istediklerini belirterek, "Başkale'de ceviz ve badem üretimine katkıda bulunmak için çaba sarf ediyoruz. Geçen yıl da 4 bin adet badem fidanı dağıtmıştık. İlçemizde meyve yetiştiriciliği de çok önemlidir. Kayısı, erik, kiraz, şeftali gibi birçok meyve ağacı var. Cevizin yanında badem ağacı da ilçemizde yetişiyor. Orman İşletme Müdürlüğümüzle birlikte 10 bin adet ceviz ve badem fidesini ilçemize getirdik. Çiftçilerimize dağıtımını gerçekleştirdik" dedi.

Çiftçilerin çabası ve gayretiyle ilçedeki algıyı değiştireceklerini belirten Aşkan, "Oda olarak çok çalışıyoruz. Her zaman çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olacağız. Başkale'de ağaç çok az. Meyve ağaçlarıyla ilçemizi önemli yere getirmeyi hedefliyoruz. Bizim amacımız burada bir kültür oluşturmak, bunun alt yapısını kurmak. Çiftçimiz ve vatandaşımız baya duyarlı. İnşallah gelecek senelerde kat kat artacak. Fidanı alıp bahçemizi güzelleştireceğiz. Güzel bir olay ve devamlı olması lazım ve bundan herkesin faydalanması gerekir" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Van'da çiftçilere 10 bin adet badem ve ceviz fidanı dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement