Yılka, Borsan Grup'ta - Son Dakika
Ekonomi

Yılka, Borsan Grup'ta

Yılka, Borsan Grup\'ta

Borsan Grup, Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum kablo üreticisi olan Yılka'nın yüzde 90 hissesini resmen bünyesine dahil etti.

30.01.2014 15:09

Borsan Grup, Türkiye'nin ikinci büyük alüminyum kablo üreticisi olan Yılka'nın yüzde 90 hissesini resmen bünyesine dahil etti. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan ve Yılka Kablo'nun bu yılki satış hedefinin 365 milyon lira olduğunu söyledi.

Borsan Grup Başkanı Adnan Ölmez ile Yılmazlar Grup Başkanı Sami Yılmaz arasında geçen yıl eylül ayında yapılan ön protokol sonrasında sürdürülen çalışmalar tamamlandı ve yılda 2 bin ton alüminyum eritme kapasitesi olan 15 bin metrekare açık, 16 bin metre kapalı alanda faaliyet gösteren 150 kişinin çalıştığı Yılka Kablo'nun yüzde 90 hissesi resmen Borsan Grup bünyesine geçti.

HER AÇIDAN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Uzun bir dönemden beri Borsan Kablo olarak alüminyum kablo üretimine yatırım yapmayı hedeflediklerini ve bunun için de fizibilite çalışmaları yaptıklarını belirten Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "En büyük zamanımızı da Samsun'da arazi arayışı aldı. Çünkü, fabrikayı diğer işletmelerimiz gibi Samsun'da kurmayı amaçlamıştık. Maalesef arsa bulamadık. Ancak, bu arada Türkiye'nin iki büyük alüminyum kablo üretimini yapan Yılka Kablo'nun satışının gündeme gelmesi bizim için bir fırsat oldu. 34 yıldır bu sektörde önemli bir aktör olan Yılka Kablo'nun gerek marka imajı, gerek yeni teknolojisi ve gerekse üretim kapasitesinin yanı sıra ihracat açısından Gebze Limanı'na yakın oluşu gerçekten de önemli bir fırsattı" dedi.

YILKA'DA KAPASİTE ARTACAK

Borsan ve Yılka satışı organizasyonlarının birleştirildiği de hatırlatan Adnan Ölmez, "İki firma da aynı müşterilere hitap ediyor. Bu bizim için büyük bir avantaj. Aynı zamanda da satış ve pazarlama giderlerinde yüzde 50 oranında bir tasarruftur. Borsan'ın hazır müşterileriyle Yılka Kablo'nun kapasitesini yüzde 45 artırma kararını aldık. Bu satışın yüzde 58'i ihracat, yüzde 42'si de Türkiye pazarında gerçekleşecek. Hem Borsan hem de Yılka Kablo'nun bu yılki satış hedefini de 365 milyon lira olarak belirledik" diye konuştu.

Borsan Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, ekonomide yaşanan durgunluktan olumsuz etkilenmeyeceklerini ocak ayı satışlarından elde verilerle gördüklerini kaydederek, "Böyle dönemlerde üretimin büyük bölümünün ihraca yönelik olmasının önemi bir kere daha ortaya çıkmıştır" ifadesini kullandı.

DOĞRU ELLERE TESLİM

Yılmazlar Grup Yönetim Kurumlu Başkanı Sami Yılmaz da Yılka Kablo'nun 34 yıldır bu sektörde faaliyet gösterdiğini ve üretiminin yüzde 50'sini ihraç ettiklerini belirterek, "Son dönemde yeni yaptığımız yatırımlarla alüminyum radyatör üretimine geçtik. Bu manada Radyal markasıyla piyasaya sürdüğümüz alüminyum radyatörler ve yan aksesuvarları büyük ilgi gördü. Buradan yola çıkarak ağırlığımızı ve enerjimizi alüminyum panel üretimine verdik ve 2013 yılında yaptığımız ön protokol sonrasında Yılka Kablo'nun yüzde 90'ını Sayın Adnan Ölmez'le anlaşarak Borsan Grup bünyesine devrettik. Yılka Kablo bizim ilk göz ağrımızdır. Dolayısıyla bugüne kadar getirdiğimiz bu fabrikayı Borsan Grup daha ileriye taşıyacaktır. Bu fabrikayı doğru kişilere, doğru ellere teslim etmenin huzurunu yaşıyorum. Yeni yapının her iki tarafa da Alllah'tan hayırlı olmasını diliyor, bol kazançlar niyaz ediyorum" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yılka, Borsan Grup'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement