Yönetici Yetiştiren Üniversiteleri Destekleyecek - Son Dakika
Ekonomi

Yönetici Yetiştiren Üniversiteleri Destekleyecek

Yönetici Yetiştiren Üniversiteleri Destekleyecek

Türk Sporunun En Büyük Sponsorlarından Ülker, Profesyonel Spor Yöneticisi Yetiştiren Üniversiteleri Destekleme Kararı Aldı.

08.08.2007 02:18

Türk sporunun en büyük sponsorlarından Ülker, profesyonel spor yöneticisi yetiştiren üniversiteleri destekleme kararı aldı.

 Ülker Spor Sponsorlukları Genel Müdürü Hakan Aydınol, "Türk futbolu 472 milyon dolarlık bir pasta. Avrupa’da ise tek başına Real Madrid’in cirosu 400 milyon dolar. Bizim pastanın büyümesi için çok sayıda spor yöneticisi gerekiyor" dedi.

TÜRK sporuna 38 milyon dolarlık destek sağlayan Ülker, spor yöneticisi yetiştirmeye de öncülük edecek. Ülker Spor Sponsorlukları Müdürü Hakan Aydınol, Türkiye’de spor alanında çok fazla profesyonel yönetici olmadığına dikkat çekerek, "Boğaziçi, Bahçeşehir ve Kadir Has Üniversiteleri ile görüşmelerimiz sürüyor. Master ya da sertifika programları hazırlayarak, üniversitelerde profesyonel yönetici yetişmesi için öncülük edeceğiz" dedi. Aydınol, "Türk futbolu 472 milyon dolarlık bir pasta. Avrupa’da ise tek başına Real Madrid’in cirosu 400 milyon dolar. Bizim pastanın büyümesi için çok sayıda spor yöneticisi gerekiyor" dedi.

GELİRLER ÇOK AZ: Aydınol, dünyada sponsorluk harcamalarının yüzde 70’nin spor alanına yapıldığını belirtirken, 2006’da 33.8 milyar dolar olan sponsorluk harcamalarının 2007’de 37.4 milyar dolara çıkacağını kaydetti. Aydınol, "Aslında bir ülkede spor faaliyetlerinin mali büyüklüğü o ülkenin toplam gayri safi milli hasılası ile doğru orantılıdır. Ancak takımların gelirlerini bu oranların ötesinde artırması da mümkündür" diye konuştu. Aydınol şöyle devam etti: "Türkiye’deki sponsorluk rakamlarını Avrupa ile kıyaslamamız mümkün değil. Türkiye’deki toplam futbol pastasının bir tane Real Madrid’in gelirine yakın olması tabii ki kötü. Bu pastayı büyütmek zorundayız. Futboldaki gelirlerin yüzde 15’ini maç günü gelirleri, yüzde 29’unu TV yayınları ve yüzde 56’sını da ticari gelirler oluşturuyor. Türkiye’deki kulüplerin gelirlerini artırmaları için kurumsallaşmalı gerekiyor. Bunu da profesyonel yöneticiler yapabilir."

SPOR SORUMLULUK GEREKTİRİR: Sporun sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu vurgulayan Aydınol, "Biz de bu iş sahasına gereken yatırımları yaparak Türk sporundaki eksikliği gidermeye çalışıyoruz. Kulüplerimizin ileride Avrupa kulüpleriyle rekabet edebilme şansını artırmak için yeni bir proje geliştiriyoruz" dedi. Aydınol proje hakkında şunları anlattı: "Spor yöneticiliği programı konusunda üniversitelerle görüşüyoruz. Boğaziçi, Bahçeşehir ve Kadir Has üniversiteleri ile çalışarak ilk etapta bir sertifika programı uygulanmasını sağlayabiliriz. Daha sonra bu programı geliştirip diğer üniversitelere de yayabiliriz."

CITIGROUP 400 MİLYON DOLAR ÖDEDİ: Bugün dünyanın önde gelen şirketlerinin spor sponsorluklarına büyük paralar harcadığını vurgulayan Hakan Aydınol, şu örnekleri verdi: " Citigroup, New York Mets Baseball Stadı’nın 2006-2026 isim hakkı için 400 milyon dolar ödedi."

Futbol köyünü diğer illere de yayacağız

HAKAN Aydınol, Ülker’in Türkiye’deki spor alt yapısına da önem verdiğini vurgulayarak, "Son dönemlerde yaptığımız en çok ilgi gören projelerimizin başında Van Futbol Köyü geliyor. Türkiye’nin dört bir köşesinden minik futbolcuların katıldığı projemiz 1 Temmuz ile 22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor. 5 dönemde 500 çocuk hem futbol hem de çevre eğitimi alacak" dedi. Aydınol, Ülker’in bu projeyi önümüzdeki dönemde diğer illerde de uygulayacağını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yönetici Yetiştiren Üniversiteleri Destekleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement