Yozgat Şeker Fabrikasında Pancar Alımı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Yozgat Şeker Fabrikasında Pancar Alımı Başladı

YOZGAT (AA) – Yozgat Şeker Fabrikasında 20. Dönem Pancar Alım Kampanyası düzenlenen törenle başladı.

29.09.2017 20:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YOZGAT (AA) – Yozgat Şeker Fabrikasında 20. Dönem Pancar Alım Kampanyası düzenlenen törenle başladı.

Yozgat Şeker Fabrikası Meydan Tesislerinde başlatılan kampanya açılışında konuşan Yozgat Vali Vekili Şükrü Çakır, pancar alım kampanyasın hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Çakır, bu günün, pancar üreticilerinin bir yıldır verdiği emeğin, berekete ve paraya dönüştüğü bir gün olduğunu ifade ederek, "Şeker fabrikaları ülkemizin birçok yerinde kapandı, satıldı. Ancak Yozgat Şeker Fabrikamız yiğit yiğit üretimine ve çalışmasına devam ediyor. Yozgat'ta en fazla istihdam sağlayarak çalışmasını sürdüren bir fabrika. Dolayısıyla Yozgat'ın göz bebeği. Yozgat'ın en önemli üretim kaynağı." dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da pancarın tarımda en çok konuşulan, ekonomiye en çok katma değer sağlayan bir ürün olduğunu belirtti.

Konuşmasında özellikle geçici işçilerin kadroya alınmasına değinen Soysal şunları söyledi:

"Bu fabrikamız bu bölgenin parlayan bir yıldızı. Bu yıl ve önümüzdeki yıl geçici işlerini kadroya alınması yönünde bir karar verildi. Yaşanan son gelişmeler neticesinde geçici işçilere kadro verilmesinin şuan için askıya alındığını öğrendim. Ancak çalışmalar devam ediyor. Mali politikaların biraz daha dengelenmesi adına ileriki süreçte tekrar gündeme gelecek."

Kaymakam Mustafa Altınpınar ise yaptığı konuşmada tarım sektörünün diğer sektörlerden ayrılarak bir adım daha öne çıktığı bir dönemin içerisinde olduğumuzu, bu gün tıpkı diğer sektörlerde olduğumuz gibi tarım sektöründe de küresel koşulları gözetmeden politika üretme imkanı kalmadığını kaydetti.

Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Zafer Keskin de kampanya ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Yozgat Şeker Fabrikası olarak, 6 Ziraat Bölge Şefliğimizde, 9 ilçede, 139 köyde, 2 bin 939 çiftçimiz ile sözleşme yapılmış, 82 bin 550 dekar pancar ekilmiştir. Bu pancar 12 tesellüm merkezinde alınarak 510 bin ton pancar alınması öngörülmektedir. Pancarın 406 bin tonu fabrikamızda işlenecek ve yaklaşık 60 bin ton kristal şeker, 16 bin ton melas, 121 bin tonda yaş pancar küspesi hedeflenmektedir." dedi.

Kampanya döneminde Yozgat Şeker Fabrikasına pancar getiren ilk 6 çiftçiye cumhuriyet altını verildi.

Ödüllerin ardından kampanya süresi başladı. Kampanyanın ilk gününde Yozgat Şeker Fabrikası fabrika sahaları önünde çiftçilerin uzun kuyruklar oluşturması dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yozgat Şeker Fabrikasında Pancar Alımı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement