Tülay Hatimoğulları, iyi niyetin önemli olduğunu ancak Öcalan ile acil görüşme gerektiğini belirtti.
DEM Eş Genel Başkanı Bakırhan, Kürt meselesinin demokratikleşmenin anahtarı olduğunu belirtti.
Tuncer Bakırhan, yeni bir dil gerekliliği ve kayyım atamalarının eleştirildiği konferansta konuştu.
Halblerin Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı Kocaeli'deki cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret kapsamında daha önce de çeşitli siyasi partilerle görüştüler.
HALKLARIN Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, Kocaeli Kandıra'daki cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etti. Ziyarete katılan isimler arasında Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Ahmet Türk de yer aldı.
HALKLARIN Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Batman'da düzenlenen mitingde barış çağrısında bulundu. Hatimoğulları, uzatılan elin barış eli olması durumunda o eli tutmaya hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, Kürt halkının anadilde eğitim hakkı ve müzakere talebini dile getirdi.
DEM Parti lideri Bakırhan, kayyım atamalarına karşı halkın iradesine saygı çağrısı yaptı.
Tuncer Bakırhan, Şırnak'ta yeni seçimlerde kazanma umudunu dile getirdi.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Musa Anter'in oğlu Anter Anter'in taziyesine katıldı.