ABD Mali Uçurum'a Hazır - Son Dakika
Finans

ABD Mali Uçurum'a Hazır

ABD Mali Uçurum\'a Hazır

ABD Hazine Bakanı Geithner, vergiler artmazsa, mali uçuruma gitmeye hazır olduklarını söyledi

07.12.2012 08:15

ABD Hazine Bakanı Geithner, vergiler artmazsa, mali uçuruma gitmeye hazır olduklarını söyledi

Varlıklı Amerikalılar'ın vergilerinin artırılmasında anlaşılamaması raddesine gelmesi halinde Obama yönetiminin mali uçuruma gitmeye hazır olduğunu söyleyen ABD Hazine Bakanı Timothy F. Geithener, ABD'deki bütçe tartışmalarını daha da alevlendirdi.

ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçiler ve Beyaz Saray halen yıl sonunda otomatik harcama kesintilerinin devreye gireceği esnada sonlanacak olan vergi indirimleri üzerinde anlaşmayı başaramadı.

Demokratlar zengin Amerikalılar'ın vergilerinin artırılmasını talep ederken, Cumhuriyetçiler'in vergi kesintilerinin sonlandırılması suretiyle indirimlerin uzatılması talepleri, vergileri tartışmaların merkezine taşıyor.

Amerikan CNBC kanalına konuşan Geithner, hiçbir anlaşmanın kaydedilmedini söyleyerek, eğer Cumhuriyetçiler, vergi artışı planlarına karşı çıkmayı sürdürürse, yönetimin mali uçuruma gitmeye hazır olduğunu söyledi.

Obama yönetiminin dengeli ve anlaşılır mali reformlar için çalıştığını savunan Geithner, En zengin yüzde 2'nin vergilerini artırılmasını kapsamayan bir anlaşma olmayacak dedi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans ABD Mali Uçurum'a Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement