PIMCO, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin kredi notunun "mali drama"dan ötürü düşürüleceğini iddia etti.
Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co., mali dramadan ötürü ABD'nin kredi notunun düşürüleceğini öngördü.
"ABD'nin notu indirilecek, sadece zamanını bilmiyoruz" ifadeleriyle dikkat çeken PIMCO'nun küresel portföy yönetimi müdürü Scott Mather, bunun yıl sonundaki gelişmelere bağlı olduğunu ancak not indiriminin yıl sonunun kısa bir süre sonrasında indirileceğini öne sürdü.
DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...
Kongre Bütçe Ofisi, 600 milyar dolarlık harcama kesintileri ve mali artışlarının 2013'ün başında devreye girmesi halinde ABD ekonomisinin resesyona girebileceği konusunda uyardı. Mather, finansal piyasaların Beyaz Saray ve Kongre'nin önümüzdeki yıla kadar bu mali uçuruma ilişkin bir karar alıp almaması konusuna kayıtsız yaklaştığını belirtti.
Baz senaryonun Barack Obama'nın yeniden seçilmesini ve Kongre'de daha fazla Cumhuriyetçi olmasını esas aldığını söyleyen Mather, bu senaryonun "iyi huylu bir şekilde" anlaşma sağlanması ihtimalini azaltarak, piyasalarda çalkantıya neden olabileceğini ifade etti.
Mather, politika yapıcıların büyük ihtimalle ekonomik büyümeyi yüzde 1.5 düşürecek kesintilerde anlaşacağını, ancak o noktaya kadar büyümedeki düşüş senaryolarının piyasaları altüst edebileceğini söyledi.
Bigpara turuna katılın
Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri
Son Dakika › Finans › ABD'nin Notu Düşürülebilir - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.