İsarod Başkanı Hamza Öztürk: "Servisçi Olayında Korsan Olan Yok, Sadece Paylaşım Kavgası Var" - Son Dakika
Genel

İsarod Başkanı Hamza Öztürk: "Servisçi Olayında Korsan Olan Yok, Sadece Paylaşım Kavgası Var"

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk: "Servisçi olayında korsan olan yok, sadece paylaşım kavgası var" Hamza Öztürk: "Servis araçlarının artık ayrı bir plakası olacak"İSTANBUL - İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, bir kişinin hayatını kaybettiği servisçi...

06.09.2017 13:08

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk: "Servisçi olayında korsan olan yok, sadece paylaşım kavgası var"

Hamza Öztürk: "Servis araçlarının artık ayrı bir plakası olacak"

İSTANBUL - İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, bir kişinin hayatını kaybettiği servisçi kavgasıyla ilgili, "Korsan olan yok, sadece bir paylaşım kavgası var" dedi. Öztürk, servis araçlarının artık ayrı bir plakası olacağını, bu plaka sayesinde korsan araçların ayırt edilebileceğini açıkladı.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, Ümraniye'de bir ilkokulun bahçesinde servisçiler arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavga hakkında açıklamalarda bulundu.

Hamza Öztürk, olayın üzücü olduğunu belirterek, "Dünkü olay okulların açılmasına az bir süre kala bir okulumuzda böyle bir olayın yaşanması, meslektaşlarımız, sektörümüz adına üzücü olmuştur. Ölen arkadaşımıza rahmet, ailesine baş sağlığı diliyoruz. Korsan olan yok, sadece bir paylaşım kavgası var" dedi.

Öztürk'ten korsan servis aracı uyarısı

Korsan servislerin durumuyla ilgili açıklama yapan İSAROD Başkanı Öztürk, "Velilerimiz ve öğrencilerimiz herhangi bir arabayla değil, mutlaka servis aracı işleteni ile anlaşarak çocuklarını veya kendileri araca binmek zorundalar. Korsanlar ucuz götürebilir ama daha sonra yaşanan sıkıntıları da görüyoruz. Bu iş ucuz olmuyor. Sonuçta taşınanlar çocuklarımız, canlarımız. Bir hizmet vereceksek paradan daha çok dikkatin, garantinin ve emniyetin ön plana çıkması lazım diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öztürk, belgeli servis araçlarının artılarını anlatarak, "Belgeli olanların artısı her ilk okul çağındaki çocuksa mutlaka aracında hostesi var. Araç takip cihazı var. Güvenlik kameraları var. Bunlar da elbette maliyet getiriyor ama çoğu zaman o korsan diye bildiğimiz araçlar mevcut servisten pahalı taşımaya başladılar. Onların da gerekçesi biz çocukları fazla dolaştırmıyoruz. Çocuklar arabada daha az kalıyorlar. Siz 40 dakikada çocukları eve bırakıyorsunuz, biz 20 dakikada bitirip gidiyoruz' diye onların da bir takım gerekçeleri var" diye konuştu.

"Servis araçlarının artık ayrı bir plakası olacak"

Korsan olmayan araç nasıl ayırt edilebilir? sorusuna Öztürk, "Korsan olmayan arabalar bu sene uygulanmaya başlandı. Servis araçlarına has özel bir plaka serisiyle başladılar. 34 LA 001'de başlayıp 34 LZZ 999'a kadar olan. Bu plakada başka bir araba olmayacak. Bu seride başka bir araba olmayacak daha doğrusu. Servis araçlarının artık ayrı bir plakası olacak. O plakayı arabaya taktıysa zaten belediyeden almış olduğu servis aracı taşımacılığı yetki belgesi de vardır, taşıt kartı da vardır" şeklinde cevap verdi.

"İstanbul'da servis fiyatları değişecek"

Servis fiyatlarının haftaya açıklanacağını ifade eden Hamza Öztürk, "Zam bekliyoruz tabi. Önümüzdeki hafta yapılacak olan UKOME toplantısına da alınacak karar kapsamında İstanbul'da da servis fiyatları mutlaka değişecek. Bizim talebimizden ziyade UKOME'nin alacağı karar önemli" dedi.

İsarod Başkanı Hamza Öztürk: "Servisçi Olayında Korsan Olan Yok, Sadece Paylaşım Kavgası Var"
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel İsarod Başkanı Hamza Öztürk: 'Servisçi Olayında Korsan Olan Yok, Sadece Paylaşım Kavgası Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement