Kapadokya'da Sit Alanı İçerisinde Yapılan Ev Yıkıldı - Son Dakika
Genel

Kapadokya'da Sit Alanı İçerisinde Yapılan Ev Yıkıldı

Kapadokya'da sit alanı içerisinde yapılan ev yıkıldı Sit alanına dikilen apartman belediye tarafından yıkıldıNEVŞEHİR - Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan ve üçüncü derece sit alanı olan bölgeye yapılan apartman Uçhisar Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

19.07.2017 12:46

Kapadokya'da sit alanı içerisinde yapılan ev yıkıldı

Sit alanına dikilen apartman belediye tarafından yıkıldı

NEVŞEHİR - Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan ve üçüncü derece sit alanı olan bölgeye yapılan apartman Uçhisar Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Uçhisar Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ve konum itibarıyla üçüncü derece sit alanı olan bölgeye 30 metre karelik yer yapılması izni varken bölgeye yapılan apartman dairesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma kurulu ve belediyemizin burada ki yapılaşmanın yasa dışı ve imar dışı olduğunu ifade eden Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan bundan dolayı da burasının yıkımının gerçekleştirildiğini söyledi. Karaaslan, "Tabi bu tür yaşanan bu vakalar istenilen bir vaka değildir. Çünkü orada bir değer vardır bir varlık vardır o değeri o varlığı istem dışı da olsa zorunluluktan kaynaklanan bir yok edilmesi anlamını taşıyor. Ama gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Tabiat Varlıklar kurulu gerek belediyemizin burada ki yapılaşmanın yasa dışı ve imar dışı bir alanımızda olduğundan ve üçüncü derece sit bölgesi olduğundan yıkım kararı almış olmamıza rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları kurulunun yıkılması kararını kendilerine tebliğ etmiş olmamıza rağmen bu süreç içerisinde kendisi bu yıkım işini gerçekleştirmediğinden dolayı şimdi biz zorunlu olarak belediye ekiplerimizce yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız masrafları da ilgiliye fatura ettireceğiz" dedi

3.derece sit alanına devası apartman yapılmıştır

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan üçüncü derece sit alanı bölgesine ancak 30 metrekarelik alana Tarım İl Müdürlüğünün izni ile çiftçi bağ damı yapılmasına müsaade ediliyor ama burada devası bir adeta apartman binası dikilmiştir dedi. Karaaslan, "Burası üçüncü derece sit alanı ve orada normalde bir miktar yapılaşmaya yönelik kolaylık sağlanmış. 1 ve 2.derecede kalan bölgelerimizde herhangi bir yapılaşmaya esas uygulanması mümkün değil. Ama üçüncü derece sit alanı bölgesinde kalan kısımlarda 30 metre karelik Tarım İl Müdürlüğünün izinleri ile bir çiftçi bağ damı yapılmasına müsaitlik veriliyor. Ama burada 30 metrekarelik bir bağ damı değil neredeyse burada devasa bir apartman oluşturulmuş. Dolayısıyla hem tabiat varlıklarımızı hem de belediyemize yıkımı esas teşkil edecek bir durum söz konusu olduğundan dolayı bu sürece girilmiştir" diye konuştu.

Kapadokya\'da Sit Alanı İçerisinde Yapılan Ev Yıkıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Kapadokya'da Sit Alanı İçerisinde Yapılan Ev Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement